Waarom ruik ik zo naar zweet nu ik zwanger ben?

Waarom ruik ik zo naar zweet nu ik zwanger ben?

Een van de nadelen als je zwanger bent, is dat je lichaamsgeur sterker aanwezig is dan anders. Allemaal door de hormonen. Maar hoe kun je die zweetgeur een beetje intomen?

Net nu je zwanger bent en er allerlei verloskundigen en/of artsen aan je lichaam zitten tijdens controles, merk je dat je lichaamsgeur sterker is dan voor je zwangerschap. Niet fijn, maar je kunt er niets aan doen.

Lees ook:
6 niet zo charmante zwangerschapsverrassingen

Oorzaken

Na de bevruchting veranderen je hormonen in je lichaam behoorlijk. Hierdoor kan een vrouwenlichaam heel veel van het hormoon estradiol aanmaken. Dit hormoon is ervoor verantwoordelijk voor de aanmaak van je lichaamsgeur. Ook het eten van uien, knoflook en vlees kan je lichaamsgeur versterken.

Doordat je lichaamstemperatuur tijdens je zwangerschap verandert en omdat je zwaarder wordt, kan dit voor meer zweet zorgen en daardoor ga je sterker ruiken. Maar een versterkte lichaamsgeur kan ook worden veroorzaakt door een schimmel- of bacteriële infectie. Als je denkt dat je lichaamsgeur zo veranderd is tijdens je zwangerschap door dat laatste, ga dan even langs de huisarts voor advies.

Gevoelig neusje

Er bestaat een kans dat je niet meer naar zweet bent gaan ruiken, maar dat je wat gevoeliger bent geworden voor geuren. Ook dit komt door je zwangerschap. Je ruikt veel sterker dan voor je zwangerschap. Geurtjes waar je eerst geen moeite mee had, kunnen je nu behoorlijk irriteren. Soms kunnen je gevoelige reukorganen ervoor zorgen dat je eerder misselijk wordt.

Het kan ook zijn dat je enige bent bij wie het opvalt dat je sterker bent gaan ruiken. En dat je omgeving er helemaal geen last van heeft.

Hoe kom je van die versterkte lichaamsgeur af?

Eigenlijk maakt het niet uit of anderen er wel of geen last van heeft. Jij vindt het zelf waarschijnlijk behoorlijk irritant die versterkte lichaamsgeur. Maar hoe kun je ervan af komen?

  • Douche twee keer per dag, en neem elke dag een schone handdoek
  • Was je haar minstens drie keer per week en spuit wat van je favoriete parfum in je kam of borstel voordat je je haar kamt.
  • Zorg dat je je okselhaar, je bikinilijn en je schaamhaar goed bijhoudt. Haar in deze gebieden kan makkelijk bacteriën vasthouden waardoor nare luchtjes kunnen ontstaan.
  • Gebruik een goede anti-transparant deodorant en gebruik wat talkpoeder om de nare geurtjes te kop in te drukken. Vergeet niet om een extra deo in je tas te doen, zodat je overal en altijd fris kunt ruiken.
  • Vermijd het eten van uien, knoflook en vlees, maar eet vaker fruit en groente om je lichaamsgeur in toom te houden. Drink ook veel water om je systeem schoon te houden.

Heb/had jij last van een versterkte lichaamsgeur tijdens je zwangerschap. Heb jij nog tips om nare zweetgeurtjes te vermijden?

Bron: Momjunction

Tags: Zwanger, Geur

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • MamaJL

    Dit vind ik deze zwangerschap zó irritant. Ik zweet normaal haast niet en nu... Met dat warme weer

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50