Lezeressen vertellen: ‘Van deze zwangerschapskwalen heb/had ik het meeste last’

Lezeressen vertellen: ‘Van deze zwangerschapskwalen heb/had ik het meeste last’

Jessica Simpson heeft heel veel last van zwangerschapskwaaltjes: opgezwollen enkels en voeten, maagzuur… Wij vroegen onze lezeressen: van welke zwangerschapskwalen heb/had jij het meeste last?

Marisca: “Zwangersschapsjeuk. Verschrikkelijk als je dat hebt. Ik heb alles kapot gekrabd.”

Selena: “Brandend maagzuur en verder weinig kwaaltjes. Een week voor de bevalling had ik last van iets dikke enkels.”

Lees ook de vorige Lezeressen vertellen:
'Kind ziek: wie o wie blijft er thuis?'

Sabine: “Bij alle drie mijn zwangerschappen had ik last van maagzuur en tijdens de laatste zwangerschap kreeg ik zwangerschapssuiker waardoor ik insuline moest spuiten, echt verschrikkelijk. Een voordeel was er wel: ik werd heerlijk verlost in week 38,5 en dus mochten we ons mannetje eerder verwelkomen.”

Marcha: “Veel overgeven, harde buiken en bekkeninstabiliteit.”

Laura: "Restless legs, een ware hel om te slapen."

Peggy: “De eerste 16 weken was ik misselijk. Maar wat is last? Ik mag niet klagen. Ik heb drie  fijne zwangerschappen gehad.”

Patricia: “Bij de eerste zwangerschap heb ik nierstuwing gehad. Wat een hel! Tot nu toe heb ik bij deze zwangerschap nog geen last van kwaaltjes. Even afkloppen…”

Claudia: “Geen. Ik heb me niet zwanger gevoeld, alle negen maanden niet. Ik heb ons prinsesje ook amper gevoeld.”

Nicky: “Bekkeninstabiliteit en duizeligheid.”

Patricia: “De zin om constant te eten. Daarna spijt, omdat het steeds omhoog komt. Verder mag ik tot nu toe zeker niet klagen voor een derde zwangerschap.”

Bianca: “Op de standaard kwaaltjes na, vind ik de galstenen nog het meest onhoudbaar.”

Paulina: “In week 16 ben ik nog altijd heel erg vermoeid! Om moe van te worden ;-) Tijdens de vorige zwangerschap zwangersschapssuiker gehad. Dag na de bevalling 12 kg lichter dan voordat ik zwanger raakte. 'Elk nadeel...'”

Sanne: “Van nummer 1 de eerste 12 weken ben ik heel misselijk geweest, en had ik last van brandend maagzuur. Nu ben ik zwanger van nummer 2 en ook weer misselijk en maagzuur. Nu ook zwangerschapsjeuk, moe en duizelig en lig ik ‘s avonds op de bank met pijn in m’n stuitje.”

Jeanine: “Vocht vasthouden. Ik kon maandenlang geen schoenen aan. Ik voelde me soms als een oempaloempa.”

Hetty: “Ik had geluk dat bijna geen kwaaltjes had. Alleen kon ik zo in slaap vallen als ik maar ergens zat.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50