Waarom de muziek van Mozart de pijn bij je baby kan verlichten

Waarom de muziek van Mozart de pijn bij je baby kan verlichten
  • in Baby
  • 0
  • 547
  • 05/09/2023

Het is zo'n zielig gezicht als je baby schrikt van een hielprikje of een vaccinatie en het daarna op het brullen zet, omdat het ook nog eens pijn doet. Nu blijkt dat klassieke muziek van bijvoorbeeld Mozart de pijn kan verlichten.

Uit onderzoek blijkt dat klassieke muziek de stress bij baby's als ze een kleine, pijnlijke ingreep krijgen kan verminderen. Het onderzoek is gepubliceerd in Pedriatic Research.

Muziek van Mozart

Voor het onderzoek werden de pijnniveaus van baby's geanalyseerd door hun gezichtsuitdrukkingen, huilen, ademhaling, hun bewegingen en alertheid te beoordelen. Daarbij kreeg de helft van de baby's twintig minuten voor, tijdens en vijf minuten na de test naar de muziek van Mozart. De andere helft kreeg de muziek niet te horen.

Minder pijn

Resultaat? Bij alle baby's werd geregistreerd dat ze vóór de hielprik geen pijn hadden, maar de baby's die naar muziek luisterden hadden tijdens en direct na de test een veel lagere gemiddelde pijnscore dan de baby's die dat niet deden.

Kalmerend effect

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat klassieke muziek kalmerend werkt bij bijvoorbeeld een hielprik of een vaccinatie. “Muziekinterventie is een eenvoudig, reproduceerbaar en goedkoop hulpmiddel voor pijnverlichting bij kleine ingrepen bij gezonde, voldragen pasgeborenen”, aldus Dr. Saminathan Anbalagan.

Dus als je een beetje troost wilt bieden bij een hielprik of een vaccinatie', zet Mozart op!

Lees ook:

Bizar: je ongeboren baby laten swingen door muziektampon
Superschattig: verdrietig jongetje kan alleen getroost worden door Adele

Bron: Tinybeans.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50