Vrouw zamelt trouwjurken in voor mooie maar verdrietige missie

Vrouw zamelt trouwjurken in voor mooie maar verdrietige missie

JoAnn Vanderest heeft een mooie missie met een verdrietige kant: zij zamelt trouwjurken in om rouwkleding te maken voor overleden baby’s. Iets waar heel veel behoefte aan is.

Ze kwam op het idee toen haar dochter beviel van een meisje na een zwangerschap van 24 weken. Na drie dagen overleed het kindje. Haar dochter vertelde haar moeder dat ze haar meisje mee naar huis namen in een veel te groot t-shirt dat ze van het ziekenhuis kregen en dat haar spulletjes in een pedaalemmerzakje zaten.

Lees ook:
Een 'cuddle cot' kan ouders van overleden baby helpen

Jurken voor engeltjes

JoAnn was geschokt door de nare ervaring van haar dochter na zo’n moeilijke gebeurtenis. Aan RTL Nieuws vertelt ze dat ze stuitte op een mooi initiatief van Angel Gowns. Zij vermaken oude trouwjurken tot jurken voor engeltjes, rouwjurken.

Stichting Floor de Lis

Het bleek dat er een aantal ziekenhuizen zijn die grote interesse hebben in het initiatief. Met JoAnn’s stichting Floor de Lis maakt ze van een trouwjurk meerdere jurkjes. Ook maakt ze onder andere mandjes, tasjes en gedenktasjes.

Op deze manier hoopt JoAnn ouders te helpen ontzorgen en te helpen bij een waardig afscheid.

Beeld: Facebook/Floor-de-Lis

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50