Een 'cuddle cot' kan ouders van overleden baby helpen

Een

Toen Brady en Brittney ouders werden van hun dochtertje kregen ze onmiddellijk hartverscheurend nieuws te horen. Het meisje genaamd Brylen, had een aandoening waarbij het hoofdje en de hersenen niet goed zouden kunnen groeien. Het meisje had maar een paar uur te leven.

In de paar hartverscheurende uren dat Brylen in leven was, gave Brady en Brittney het meisje een bad, en gaven haar alle liefde die ze geven konden. Het afscheid was ongelooflijk pijnlijk.

Haastig afscheid

Wat volgde was een verdrietig maar ook haastig afscheid. Want waar niet vaak over wordt gesproken, is het feit dat pasgeboren babytjes die overlijden zo snel mogelijk ondergebracht moeten worden naar koudere temperaturen. De kleine lijfjes kunnen niet lang in een ruimte op kamertemperatuur blijven omdat ze nog totaal niet ontwikkeld zijn. Dit gegeven zorgt vrijwel altijd voor een nog verdrietiger afscheid dan nodig omdat er haast geboden is. 

Dat moest anders!

Om dit probleem op te lossen en ouders meer tijd met hun pasgeboren overleden kindje te geven, bedachten Brady en Brittney de 'Cuddle Cot'. Een wieg met speciale koelelementen erin zodat babytje's langere tijd bij de ouders kunnen blijven. "Dat is heel belangrijk voor het verwerkingsproces en het verdriet" geven Brady en Brittney aan. Het stel hoopt op meer bekendheid voor hun 'uitvinding' en zou graag zien dat de wiegjes in elk ziekenhuis beschikbaar worden gesteld.

In Nederland kon ik hier nog niets over vinden. Is er iemand bekend met wiegjes als deze in ons land?

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50