Vrouw die via donor baarmoeder werd, wil nog een kind op bijzondere manier

Vrouw die via donor baarmoeder werd, wil nog een kind op bijzondere manier

Onlangs werd Fabiana Amorim de Lima moeder via een donor baarmoeder voor het eerst moeder. De komst van baby Luisa Santos was wereldnieuws, omdat het de eerste keer was dat er een baby ter wereld kwam na een baarmoedertransplantatie. Nu wil Fabiana wederom voor de tweede keer moeder worden op een zeer bijzondere manier.

De getransplanteerde baarmoeder kan helaas niet meer gebruikt worden voor een tweede zwangerschap in verband met afstotingsggevaar. De baarmoeder werd ook bij de geboorte van Luisa meteen verwijderd. Nu heeft Fabiana die zonder baarmoeder werd geboren, laten weten dat ze dolgraag voor een tweede keer moeder zou willen worden. Ze heeft via IVF nog een aantal eitjes over die bevrucht zijn. Nu is het idee ontstaan om een van de bevruchte eitje te plaatsen in de baarmoeder van haar moeder, de 53-jarige Valdecy Amorim Alves de Miranda. Mocht de zwangerschap slagen dan zou haar moeder bevallen van haar eigen kleinkind.

Lees ook:
Zweedse vrouw krijgt kind dankzij baarmoeder van haar moeder

Zeven bevruchte eitjes

De man van Fabiana, Claudio Santos, zegt dat er nu nog zeven bevruchte eitjes over zijn. “Een daarvan zal bij mijn schoonmoeder worden geplaatst. Als het niet lukt dan worden ze vernietigd.”

Bron: DailyMail.co.uk

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50