Zweedse vrouw krijgt kind dankzij baarmoeder van haar moeder

Zweedse vrouw krijgt kind dankzij baarmoeder van haar moeder
  • in Overig
  • 3
  • 7192
  • 10/10/2016

In Zweden hebben een zwangerschap en bevalling plaatsgevonden die zo uit een science fiction film lijken te zijn gewandeld. Emilie Eriksson beviel van haar zoon dankzij de baarmoeder van haar moeder, baby's oma dus!

Emillie (30) is de eerste vrouw die een kind ter wereld heeft gebracht dankzij de baarmoeder van een andere vrouw. Zelf werd ze namelijk geboren zonder baarmoeder. "Dit is een verhaal dat je later gaat teruglezen in geschiedenisboeken en dat verhaal gaat over mij!" Aldus de Zweedse over de revolutionaire ingreep. 

Zoontje Albin is inmiddels bijna twee jaar oud en maakt het heel goed. Emilie denkt nu al na over het bijzondere moment wanneer ze dit verhaal aan haar zoontje zal gaan uitleggen. Want dat zal een verhaal zijn om te vertellen wat zijn moeder en oma allemaal hebben meegemaakt voor hij geboren werd.

Aanmoedigen

Na bijna twee jaar is Emilie nu eindelijk met het verhaal naar buiten getreden. Hier dacht ze lang over na en hield het al die tijd voor zichzelf en haar naaste omgeving maar vindt het nu belangrijk om met haar verhaal andere vrouwen aan te moedigen voor deze uitzonderlijke transplantatie. Ze hoopt heel erg dat dit voor meer mensen werkelijkheid kan worden.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50