Virginia (32): ‘Ik had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap’

Virginia (32): ‘Ik had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap’

Virginia (32) en haar vriend zijn helemaal klaar om vader en moeder te worden als ze stopt met de pil. Na twee jaar is ze nog steeds niet zwanger… Toch voelt ze zich opeens anders en blijkt ze na een bezoek aan de huisarts zwanger: 'Wij waren zo blij en zaten op een mooi wolkje, na twee jaar eindelijk zwanger'. 

Hevige pijn in de trein

“Ik maakte snel een afspraak bij de gynaecoloog. Het was mei 2018, de ochtend van de afspraak bij de gynaecoloog en ik stond op om gaan te werken. Voor ik wegging, zei ik nog tegen mijn vriend dat hij de afspraak met de gynaecoloog niet moest vergeten. Ik ging met de trein naar mijn werk. In de trein voelde ik hevige pijn. Ik ben iemand die niet snel zal klagen van pijn, want ik heb een hoge pijngrens, maar toen voelde ik dat het niet pluis was!”

Ambulance

“Toen ik aankwam, stapte ik uit de trein, maar ik kon amper lopen. Ik vroeg aan een beveiliger van Securail (veiligheidsdienst van de Belgische spoorwegen, red.) of hij een ambulance kon bellen. Ik zei dat ik hevige pijn had, bijna ging flauwvallen en dat ik acht weken zwanger was. Een paar minuten later was de ambulance er al en die vervoerde mij naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis”. 

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

“In het ziekenhuis werd ik meteen onderzocht door een gynaecoloog, die zei dat ik zo snel mogelijk geopereerd moest worden. Ik besefte niet wat ze zei en vroeg hoe het met mijn kindje ging. Toen zei ze nog eens: “Mevrouw, je hebt een buitenbaarmoederlijke zwangerschap met complicaties, je moet zo snel mogelijk op de operatietafel”. Mijn wereld stortte in, ik belde mijn vriend en vertelde hem dat ik in het ziekenhuis lag en dat ik zo snel mogelijk geopereerd moest worden. Hij kwam meteen en de dokter vertelde hem alles”.

Inwendige bloeding

“Na een paar uur werd ik wakker op de ontwaakzaal. De dokter stond naast mij en vertelde mij dat mijn leven aan een zijden draadje had gehangen: ‘Als je vijf minuten langer gewacht had, was je er misschien niet meer. Je had een inwendige bloeding waarbij je meer dan een liter bloed hebt verloren. Ik heb je rechter eileider moeten verwijderen, want die was beschadigd en deze kon ik niet meer redden’. Zo klonk zijn boodschap.”

Nog een probleem

“Mijn vriend wachtte mij op op de ziekenhuiskamer en toen ik daar aankwam stortte ik in elkaar. Mijn droom, onze droom die uitkwam, helemaal in het water gevallen. Ons kindje kwijt en ik zou nog moeilijker of waarschijnlijk niet meer op natuurlijke manier zwanger kunnen worden… Toen alles achter de rug was, zijn we naar het UZ van Jette gegaan voor een afspraak bij de fertiliteitsspecialiste. We doorgingen alle testen, zowel mijn vriend als ik. Naast het feit dat ik nog maar een eileider had, kwam er nog een probleem aan het licht. Ik maakte niet zoveel eicellen aan. Waar een gemiddelde vrouw zo’n 10 à 15 eicellen aanmaakt bij een eisprong, maakte ik er maximaal twee aan...”

IVF en ICSI

“Er werd besloten om over te gaan op een IVF-behandeling. We konden beginnen met wekenlang aan een stuk inspuitingen, bloedonderzoeken, een eicelpunctie. Op een dag kreeg ik telefoon dat de embryo van geen goede kwaliteit was dus dat de terugplaatsing in mijn baarmoeder niet doorging. Weer een teleurstelling, maar we gingen niet opgeven al was het zwaar en moeilijk. Ik begon weer met de hormonen en de dokter raadde ons aan om nu ICSI te proberen in plaats van IVF.”

Trotse ouders

“Na nog meer onderzoeken, bleek deze keer onze embryo van goede kwaliteit. Er mocht een  terugplaatsing plaatsvinden. De embryo werd teruggeplaatst en na twee weken moest ik bloed afgeven om te kijken of het gelukt was. Op 11 mei 2019 kreeg ik het telefoontje dat ik zwanger was. Dolgelukkig waren we, maar we bleven zo voorzichtig na alles wat we hadden meegemaakt. Nu zijn we meer dan een jaar verder en zijn we trotse ouders geworden van onze dochter die op 16 januari 2020 is geboren. Met mijn verhaal wil ik alle koppels aanmoedigen om de moed niet te verliezen, om blijven te gaan voor jullie droom. Alles kan, je moet gewoon afwachten en je lichaam de tijd geven. Ik wens de koppels die er ook mee bezig zijn alvast heel veel succes.”

Lees ook:

IVF in Duitsland: voor ons het gouden ei
Bijzondere foto na ICSI-behandeling

Beeld: Canva, free

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50