Virale foto: borstvoeding geven in een Disney-attractie

Virale foto: borstvoeding geven in een Disney-attractie
  • in Voeding
  • 0
  • 838
  • 24/11/2023

Je baby voeden, het moet toch gebeuren. Of je dit nu met fles- of borstvoeding doet, deze moeder deed het in een Disney-attractie en haar foto waarin ze haar dochter borstvoeding geeft tijdens deze magische rit ging viraal!

Gespreksstof

Meredith Barnyak, moeder van de driejarige Graham en eenjarige Poppy, heeft onlangs behoorlijk wat gespreksstof veroorzaakt over borstvoeding, nadat een foto van haar terwijl ze haar dochter voedde op de Frozen Ever After-attractie in Disney World viraal ging. "Zodra de flits afging, dacht ik: 'Oh nee, ik denk dat al die mensen nu een foto hebben van mij die mijn baby voedt in deze attractie'", vertelde Barnyak aan Today.com.

Barnyak legde uit dat ze vanuit Pittsburgh, Pennsylvania naar Orlando, Florida was gereisd om haar kids te laten kennismaken met de magie van Disney World. Ondanks al het plezier merkte Barnyak op dat kleine Poppy soms een beetje wiebelig werd op de langzamere attracties waar zij en haar familie naartoe gingen.

Instagram

Barnyak's nicht, Jo Goddard, plaatste de foto op het Instagram-account van haar bedrijf:

Reacties

“Ik vond het een geweldige foto en onze familie moest erom lachen. Dus ik vond het helemaal prima dat Joanna het postte,” vertelde de moeder van twee. Ze verwachtte niet dat de post zoveel gespreksstof zou opleveren als het deed. Te midden van ondersteunende reacties zoals:  “Ja mama! Voed die baby overal en altijd!” en “Dat is geniaal! Alles over moederschap in één foto!” waren er ook negatieve reacties en zorgen.

“Sorry @cupofjo, ik ben een grote fan van jou, maar dit is dom, gevaarlijk en onverantwoord. @disney stond dit toe? Als levenslange inwoner van Orlando raken mensen jaar na jaar gewond of gedood op pretparkattracties - meestal door domme acties. Ik heb er geen woorden voor.”

Barnyak was verrast door deze reacties. Zoals ze benadrukt, zit haar zoon Graham rustig op de schoot van haar man aan de andere kant van de bank. De twee kinderen zijn allebei even veilig. “Ik denk dat als je naar deze foto kijkt, het misschien lijkt alsof het een intense rit is. Maar het is een boottocht,” legt ze uit. “Er zijn geen veiligheidsgordels. Het is een super ontspannende rit, behalve die ene onverwachte daling omdat het donker is. En dat is waar die foto is genomen.”

Langzame rit

Volgens de Disney-website is de Frozen Ever After-attractie geschikt voor alle leeftijden en lengtes, met vermelding dat het een langzame rit is met kleine dalingen. “Als er iets is, voelde ik me eigenlijk veiliger omdat ze op één plek zat in plaats van dat ik haar moest jongleren terwijl ze rond bewoog. Ik zou mijn kind niet hebben gevoed als het een achtbaan was,” concludeert ze.

Wat vind jij van de actie van Meredith?

Lees ook:

Zó zien Disney-prinsessen eruit als ze zwanger zijn
Borstvoeding geven op de catwalk: het kan!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50