Vergeetachtig zijn tijdens zwangerschap: je kunt er echt niets aan doen

Het wordt wel eens voor de grap gezegd dat je vergeetachtig wordt tijdens je zwangerschap, maar het is nu wetenschappelijk bewezen dat je er echt niets aan kunt doen.

Onderzoek wees uit dat vooral tijdens het derde trimester van je zwangerschap je geheugen een gatenkaas is. Zo verlies je tijdens je zwangerschap wat meer ‘grijze’ hersencellen zoals je in de video kunt zien.

Lees ook:
6 situaties die beschrijven dat zwangerschapsdementie blijvend is

Vergeten afspraken

Die vergeetachtigheid kan zelfs tot twee jaar na je zwangerschap voortduren. Zelf heb ik het gevoel dat het bij nooit meer helemaal goed is gekomen, want door de drukte in je leven van zorg, gezin, werk en een sociaal leven onderhouden ben ik een ster geworden het vergeten van afspraken. Zelfs als ik ze netjes in mijn agenda heb genoteerd. Misschien dat dat ook eens onderzocht moet worden: of vrouwen sowieso wat vergeetachtiger worden als ze eenmaal moeder zijn...

Wat was jouw grootste zwangerschapsdementie blunder?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden