Tussen bubbels en realisme

Tussen bubbels en realisme

Wat vliegt de tijd toch op deze prachtige roze bubbel. Vanaf het moment dat de kraamhulp weg ging, was het dan aan onszelf. Maar hé, ik zou mijzelf niet zijn als we gewoon ons normale ritme herpakken. Maar natuurlijk wel met een toevoeging aan het gezin!

We genieten ten volste van de kleine meid en het is alsof zij er altijd al is geweest. Ze gaat moeiteloos op in ons dagritme en ze is echt super zen. Eigenlijk mag ik gewoon niet zeuren, want tot op heden heb ik een zeer rustige kraamperiode en slaap ik meer dan de afgelopen zeventien jaar bij elkaar. Ik voel mij gezegend. Drie prachtige kinderen die stapelgek op elkaar zijn, een heerlijk gezin, lieve dieren en een dak boven mijn hoofd.

Lees ook de vorige blog van Sharon:
Mamablogger Nummer-drie-op-komst doet een onthulling

Angst

Soms schiet de angst er wel eventjes in hoor, zal ik maar gewoon eerlijk in zijn. Ik ben bang voor net zo’n terugval als na de geboorte van de oudste twee. Maar ik houd mij vast aan het feit dat er genoeg mensen de signalen nu wel herkennen. O, voordat jullie denken terugval...het heeft in mijn geval helemaal niets met een postnatale depressie te maken, maar door alle extreme controledrang is mijn angststoornis hetgeen wat altijd extreem komt bovendrijven. Bij de twee oudste resulteerde dit in milde en later heftige agorafobie (straatvrees). Ik weet nog dat ik bij de middelste een soort van zwevend over straat liep.

Rust

Gelukkig voel ik mij nu eigenlijk best goed...natuurlijk nog niet geheel fit, maar dat hoeft zeker niet na drie weken. Maar dagelijks een wandelingetje naar het winkelcentrum, daar draai ik mijn hand niet voor om, en zelfs alleen lukt het (dikke pluspunten voor mijzelf). Elke dag houd ik ook voor mijzelf de drie R’en in acht. En zodoende merk ik dat ik ook naar mijn behoefte kan rusten. Dit zou al een gedeelte van de puzzel moeten zijn.

Voor nu lieve dames ga ik terug in mijn roze bubbel al heeft onze lieve dame wat last van regeldagen...Ik ben met alle liefde alles tegen wie ze in slaap kan vallen en bij wie ze wil zijn. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Maandenlang schreef ze onder het pseudoniem 'Nummer-drie-op-komst', omdat ze in alle rust van haar zwangerschap wilde genieten. Maar nu ze is bevallen mag de hele wereld mee genieten van haar belevenissen! Sharon, onze BabyBytes-admin, die orde houdt op ons druk bezochte forum en toezicht houdt op onze forumbloggers, is bevallen van een dochter en schrijft regelmatig over haar belevenissen als moeder.

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden