Tiktok dokter over baby’s: geef ze geen water

Tiktok dokter over baby’s: geef ze geen water
  • in Baby
  • 0
  • 1311
  • 25/04/2023

Nieuwe ouders leren elke dag wat nieuws. Logisch, want je leert je kind naarmate ze ouder worden steeds beter kennen. Wist jij bijvoorbeeld dat je baby’s nooit water moet geven in verband met verdrinkingsgevaar?

TikTok

Veel mensen weten dit niet, alhoewel het wel cruciale informatie is. Op TikTok vertelt dokter Karan Raj in een aangehechte video waarom baby’s geen water mogen en veel gebruikers reageren geschokt in de reacties.

Verdrinkingsgevaar

In de video, die 1,7 miljoen views heeft, legt de dokter uit waarom water voor baby’s zo gevaarlijk is. ‘’De nieren van pasgeboren baby's zijn ongeveer het halve formaat van die van een volwassene. Ze zijn dus niet volwassen en groot genoeg om water correct te filteren.’’ Hij vervolgt met: "Hierdoor is de baby vatbaar voor watervergiftiging en verdrinkingsgevaar." Overtollig water komt terug in de bloedbaan en verdunt het zoutgehalte in het bloed, ook bekend als hyponatriëmie (te laag natriumgehalte).

@dr.karanr Water & babies @Dylan original sound - Dr Karan Raj

Allerlei soorten schade

Het kan allerlei soorten schade aanrichten:

  • Hersenzwelling
  • Epileptische aanvallen
  • Dood

Volwassenen

Nu vraag je je vast af: waarom hebben volwassenen dit probleem niet? ‘’Volwassenen zouden in korte tijd meerdere liters water moeten consumeren om zover te komen. Terwijl het bij een baby maar een heel klein beetje is wat voor problemen kan zorgen.’’

Geen zorgen

Je hoeft je echter geen zorgen te maken. De dokter bevestigt dat aan de hydratatiebehoeften van baby's voldoende kan worden voldaan met borst- of flesvoeding. Als het buiten warm is of als ze ziek zijn, moet je ze alleen misschien wat vaker voeden.

Het Voedingscentrum en consultatiebureaus adviseren om pas na zes maanden na de geboorte water te laten drinken. Eerder heeft je kleine het niet nodig.

Was jij bekend met dit feit?

Wist jij dat BabyBytes nu ook op TikTok zit?

@babybytesnl

Lees ook

Verdrinken buiten het zwembad: dit moet je als moeder weten
Moeder redt 22 weken oude baby door liters water te drinken

 

Bron: Huffingtonpost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50