Moeder redt 22 weken oude baby door liters water te drinken

Moeder redt 22 weken oude baby door liters water te drinken

De 28-jarge Louise Adams was radeloos toen haar vliezen braken bij nog maar 22 weken zwangerschap. De artsen gaven aan dat hun baby 95 procent kans had het NIET te halen. Drie maanden later werd gezonde baby Joseph geboren. Hoe dit zover kon komen? Louise dronk vanaf het moment dat haar vliezen braken drieënhalve liter water per dag om het verloren vruchtwater aan te vullen en hield volledige bedrust. 

Andere landen

De artsen in Engeland waren uiterst sceptisch en gaven de ongeboren zoon van Louise en haar man 5 procent kans op overleven. Er werd gemeld dat er geen behandeling mogelijk was, omdat hun kindje de cruciale 24 weken nog niet gepasseerd was. Dat liet Louise zich niet zomaar vertellen en zocht uit of er meer bekend was over haar situatie. Al snel kwam ze erachter dat in andere landen wel geprobeerd werd kindjes met deze termijn en deze situatie in leven te houden. 

Het enige dat de artsen in Engeland wilden doen was monitoren en afwachten tot een de onvermijdelijke miskraam zou plaatsvinden, die zich al binnen een aantal dagen zou aandienen aldus de artsen. Maar Louise kon haar baby al voelen schoppen en kon het niet over haar hart verkrijgen hem 'gewoon' dood te laten gaan en niets te proberen. Ze struinde het internet af naar mogelijke oplossingen en behandelmethodes. Ze ontdekte dat het drinken van veel water ervoor zou zorgen dat het verloren vruchtwater elke dag weer aangevuld zou worden. 

Op de foto zie je Louise tijdens een check-up bij de gynaecoloog. Een flesje water ALTIJD binnen handbereik.

Hoe werkt dat dan precies?

De tweede helft van de zwangerschap vormt uitscheiding van urine van de baby de voornaamste bron van aanvulling van vruchtwater. Hoe meer moeder drinkt, hoe meer baby drinkt en dus ook plast. Het verhogen van Louises vochtinname was dus een vrij logische stap. Waarom de artsen hier niet in geadviseerd hebben is omdat er nog onvoldoende onderzoek naar gedaan is.

Naar huis

Na zes dagen ziekenhuisopname keerden Louise en haarman huiswaarts. Daar hield Louise dertien weken volledige bedrust en dronk elke dag 3,5 liter water. Volgens eigen zeggen sloot ze zich volledig af van de buitenwereld en naast het water dronk ze ook cranberrysap en at ze rauwe tenen knoflook. Dat laatste tegen mogelijke infectie, die op de loer liggen wanneer je met gebroken vliezen blijft 'rondlopen'. Artsen en verloskundigen bleven sceptisch en geven Louise geen enkele hoop. Ze bleven aangeven dat en te weinig onderzoek naar gedaan was en de kans heel klein was dat dit zou werken. Maar omdat ze niets te verliezen had, ging ze door.

 

24 weken

Toen Louise eenmaal de 24 weken zwangerschap gepasseerd was, namen de artsen haar plots wel serieus en kreeg ze eindelijk de hulp die ze nodig had. Volgens wettelijke richtlijnen is een kindje vanaf 24 weken zwangerschap levensvatbaar en wordt er alles in het ziekenhuis aan gedaan om een babytje en zijn moeder zo goed mogelijk de zwangerschap of vroeggeboorte door te helpen. Louise kreeg vanaf dat moment injecties met longrijpers en antibiotica tegen infectie voor haar kleintje. 

Gezonde baby

Uiteindelijk werd baby Joseph geboren via een keizersnede en met een gezond gewicht van ongeveer 2600 gram. "Toen we hem voor het eerst hoorden huilen waren we de gelukkigste mensen op aard" zegt Louise blij. Joseph is nu zes maanden oud en het gaat uitstekend met hem. Dit is wat je met recht kunt noemen een wonderbaby!

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50