Test dreumesen om gezondheidsklachten op latere leeftijd te voorkomen

Test dreumesen om gezondheidsklachten op latere leeftijd te voorkomen
  • in Kinderen
  • 0
  • 1382
  • 15/11/2018

Als het aan het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) ligt worden dreumesen van een en twee jaar al getest op stress. Hiermee kun je gezondheidsklachten op latere leeftijd voorkomen.

Kinderen die al in hun eerste levensjaren last hebben van chronische stress, hebben later een grotere kans op klachten als een burn-out, meldt het AD.nl. Om dit te voorkomen wil het NCJ al op jonge leeftijd ingrijpen.

Volgens NCJ-adviseur Frans Pijpers weet je soms niet dat je stress hebt. Hij pleit ervoor om het stresshormoon, cortisol, bij kleine kinderen op te meten via het haar en de meting in de pubertijd te herhalen.

Lees ook:
Kinderen van ouders met zware baan ervaren meer stress

Eerste duizend dagen

Volgens het centrum zijn veel klachten terug te leiden naar de eerste duizend dagen van hun jonge leven, gerekend vanaf de zwangerschap. In die periode ontwikkelen hersenen zich snel en als het ongeboren kind al aan veel stress wordt blootgesteld, lopen ze op latere leeftijd een groter risico op gezondheidsklachten als burn-out, depressie en hart- en vaatziekten.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50