Taboe: mentale belasting als moeder

Taboe: mentale belasting als moeder
  • in Relaties
  • 0
  • 1571
  • 09/03/2023

Mama's opgelet, want dit is iets waar jullie over mee kunnen praten. Anno 2023 is mentale belasting een bewustere term geworden en veel koppels hebben ermee te maken, want de alledaagse taken worden vaak door de traditionele rollen bij de vrouw neergelegd. Herken jij dit? 

Wat is mentale belasting? 

Mentale belasting is het onzichtbare werk dat (vaak) vrouwen doen om het huishouden te runnen. Er zijn voor de hand liggende fysieke taken zoals boodschappen doen, de afwas doen, broodtrommeltjes maken, het vuilnis buiten zetten, de was doen en niet te vergeten: de kinderen naar school brengen. Al deze taken vergen voorbereiding die vaak onzichtbaar is voor buitenstaanders. 

Plannen en voorbereiden 

Veel mensen weten vaak niet hoeveel voorbereiding en planning in deze alledaagse taken zit. Denk aan het vooruitzien van de behoeften van iedereen in het gezin, tot het avondeten plannen, de boodschappenlijstjes maken en leren hoe alles in elkaar steekt. In haar podcast 'The Mom Room', vertelt host Renee Reina uitgebreid over dit fenomeen. 

Hoe ontstaat er een probleem? 

Vrouwen zijn vaker bezig met deze dingen dan mannen. "Het probleem doet zich voor wanneer je partner niet hetzelfde doet of geen interesse toont in deze opvoeding gerelateerde onderwerpen. Nu moet je ze eigenlijk leren wat je hebt geleerd, zodat jullie er allebei hetzelfde in staan'', vertelt Renee. 

In de aflevering wordt er nog veel dieper ingegaan op het fenomeen 'mentale belasting' en het is echt het luisteren waard. Luister hier naar de aflevering!

Lees ook

Mama biecht op: ‘Ik vind hem helemaal geen leuke vader’
Mannen stellen vaderschap uit vanwege carrière en geld

Bron: Huffpost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50