Mannen stellen vaderschap uit vanwege carrière en geld

Mannen stellen vaderschap uit vanwege carrière en geld

Mannen willen graag vader worden, maar stellen het vaderschap uit omdat ze ook eerst carrière willen maken en geld willen verdienen. Dit blijkt uit een Australisch onderzoek waarbij gekeken is naar de kennis van mannen over vruchtbaarheid en hoe ze zich daarnaar gedragen. Daarnaast is gekeken naar gegevens van 46 internationale onderzoeken over de wens naar kinderen bij mannen.

Volgens wetenschapper dr. Karin Hammarberg van de Monash-universiteit in Melbourne lopen mannen een risico door het vaderschap uit te stellen, omdat ze eerst willen carrière willen maken en geld willen verdienen. Volgens haar zijn ze niet goed op de hoogte hoe het nu zit met de vruchtbaarheid van vrouwen. “Ze denken dat vrouwen minder vruchtbaar worden als ze in de veertig zijn, maar dat is al erg laat”, vertelt ze aan de Australische krant de Herald Sun. Volgens haar zijn mannen wel goed op de hoogte van allerlei technologieën zoals IVF. “Ze vertrouwen erop dat technologie hen kan helpen. Maar IVF is niet dé oplossing tegen het afnemen van de kwaliteit van eitjes en sperma.”

Lees ook:
Alles over vader worden

Bang voor verantwoordelijkheid

Zo’n 90 procent van de mannen willen graag kinderen, maar zijn ook bang voor de verantwoordelijkheid en wachten totdat ze ouder zijn, wat een grote invloed kan hebben op het überhaupt krijgen van kinderen. Mannen uit rijke landen waar technologie genoeg voorhanden is, hebben spijt dat ze zo lang hebben gewacht omdat het krijgen van kinderen uiteindelijk niet is gelukt.

Mentale problemen

Voor haar onderzoek vergeleek Hammarberg ook mannen die vruchtbaarheidsproblemen hebben, maar toch kinderen kunnen krijgen met mannen die geen kinderen kunnen krijgen. Na vijf jaar bleek dat mannen die geen kinderen hebben vaker last hebben van mentale problemen dan de mannen bij wie het uiteindelijk wel lukte om kinderen te krijgen.

Laat je beter informeren

“Als je graag kinderen wilt en het lukt niet, heeft dat zowel voor mannen als voor vrouwen invloed op hun mentale gezondheid”, aldus Hammarberg. Zij adviseert stellen om zich meer te verdiepen in en te laten informeren over leeftijdsgerelateerde vruchtbaarheidsproblemen, maar ook hun zorgen naar elkaar uiten als ze een gezin willen beginnen.

Bron: Herald Tribune

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Soccer-Mom

    Ugh, alweer een artikel gebaseerd op een onderzoekje uit Timboektoe

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50