Steeds meer vrouwen gaan vreemd. En wel hierom

Steeds meer vrouwen gaan vreemd. En wel hierom

Vreemdgaan is echt niet alleen maar weggelegd voor mannen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 40 procent van de vrouwen vreemdgaat. Maar wat gaf hen nu dat ene zetje om hun partner te bedriegen? Deze vrouwen vertellen eerlijk waarom ze een scheve schaats reden.

Polyamorie

“Ik had heel veel behoefte aan vele seksuele partners. Ik had geen idee hoe ik dit correct kon aanpakken, totdat ik ergens in de dertig was. Toen ik eenmaal het polyamorie-model had ontdekt en zo ging leven, stopte ik met vreemdgaan.”

Lees ook:
De 5 mythes over vreemdgaan

Te jong een serieuze relatie

“Ik was te jong in een te serieuze relatie. Dus ik kon niet echt experimenteren op seksueel gebied en leren van andere relaties. Ik weet dat ik de makkelijke weg koos.” Ze gaf toe dat ze het moeilijk vond de relatie te beëindigen, omdat ze ook zo hecht waren met elkaars familie.”

‘Hij wilde nooit wat leuks doen’

“Hij negeerde me omdat hij de hele dag zat te gamen. Maar als ik dan iets leuks ging doen, werd hij boos. Een andere vrouw: “Hij was welkom om met me mee te gaan als ik iets leuks ging doen, maar dat wilde hij niet en ging er dan over zeuren. Ook werd hij jaloers toen ik een hoger salaris verdiende en toen ontmoette ik bij die nieuwe baan de man met wie ik hem bedroog en die later haar nieuwe vriend werd. “Eerst waren we vrienden voordat het uit de hand liep.” Eerst voelde ze zich schuldig, maar niet schuldig genoeg om de relatie te beëindigen.

Impulsief gedrag

Een vrouw bekende dat ze het bedriegen puur uit impulsief gedrag ontstond en dat ze weinig gaf om de gevoelens van haar toenmalige partner.

“Het was een lange relatie. Ik besefte me ook door het feit dat ik in staat was om vreemd te gaan, dat het niet was wat ik wilde en dat hij niet degene was van wie ik ‘echt’ hield. Dus ik ging vreemd, ook omdat ik vrij impulsief bent en niet goed nadenk bij wat ik doen. Ik wil wat ik wil.”

Ben jij wel eens vreemdgegaan? Wat was voor jou de reden om het te doen?

Bron: DailyMail

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


 • Beamke

  40%?!! Wow! Zoveel? Ik heb het zelf nooit gedaan en het komt ook niet in me op, maar ik schrik van dit hoge aantal.

 • MienB

  Het wordt aangemoedigd met second love reclames en meer van dat soort gekkigheid, films, series, videoclips en advertenties.. het wordt genormaliseerd en daardoor raken mensen hun schaamte en verstand kwijt. Juist dingen die goed zijn, worden verworpen en zelfs ouderwets gevonden. Het resultaat zijn veel scheidingen, veel ouders die het maar alleen moeten rooien, meer gedragsproblemen bij kinderen en een verscheurde maatschappij waar van alles mis mee is. We doen er goed aan om die flauwekul te vermijden en te investeren in onze gezinnen en in onszelf. Laat social media vaker voor wat het is, verslons jezelf niet voor je man/vrouw, terwijl je op en top de straat op gaat. Wees niet zuur tegen je partner terwijl je mooi lacht en spreekt tegen andere mensen. Want we willen de perfecte partner, maar zijn wij wel perfect? Veel mensen veroorzaken de ellende zelf, uitzonderingen daargelaten

 • Barbamammie79

  MienB

 • pregnantofthe3th

  Dit ja!!! Enne... leef je kinderen voor dat trouw echt trouw is!! Want als zij dat niet zien waar gaat dat dan met hen heen in relaties en waar moeten hun kinderen dan op den duur nog veiligheid aan ontlenen??? Dat zorgt zeker voor een ontwrichte samenleving en voor veel problemen (nu ook al want veel probleem gedrag is dit een oorzaak van... men leert alleen maar naar eigen geluk te zoeken en kijken en gaat daarbij steeds meer over lijken....)

 • MienB

  Ja precies. Mensen worden egoistisch en hun normen en waarden zijn ver te zoeken. Vele mensen kan het niet eens schelen dat iemand getrouwd is en een gezin heeft, ze moeten en zullen krijgen wat ze verlangen. Al zijn ze zelf ouders die dondersgoed weten wat de gevolgen zijn. Sommige mensen komen door een hypotheek tot hun nek in de schulden zelfs, tot en met samen met de kids naar de voedselbank gaan nog aan toe, doordat de partner een avontuurtje wil. Het onderwerp 'trouw' is zeker iets waar ik het goed over ga hebben als mijn kleine een paar jaartjes oud is en kan praten. Trouw aan principes, trouw aan mensen, trouw aan afspraken.. zeker

 • Nog-even!

  Echt..alweer???

 • Mama-van-meisje

  Ik denk dat veel vrouwen en mannen vreemdgaan omdat we met zn allen het hebben van veel verschillende bed partners normaliseren.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50