Steeds meer vrouwen gaan vreemd. En wel hierom

Steeds meer vrouwen gaan vreemd. En wel hierom

Vreemdgaan is echt niet alleen maar weggelegd voor mannen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 40 procent van de vrouwen vreemdgaat. Maar wat gaf hen nu dat ene zetje om hun partner te bedriegen? Deze vrouwen vertellen eerlijk waarom ze een scheve schaats reden.

Polyamorie

“Ik had heel veel behoefte aan vele seksuele partners. Ik had geen idee hoe ik dit correct kon aanpakken, totdat ik ergens in de dertig was. Toen ik eenmaal het polyamorie-model had ontdekt en zo ging leven, stopte ik met vreemdgaan.”

Lees ook:
De 5 mythes over vreemdgaan

Te jong een serieuze relatie

“Ik was te jong in een te serieuze relatie. Dus ik kon niet echt experimenteren op seksueel gebied en leren van andere relaties. Ik weet dat ik de makkelijke weg koos.” Ze gaf toe dat ze het moeilijk vond de relatie te beëindigen, omdat ze ook zo hecht waren met elkaars familie.”

‘Hij wilde nooit wat leuks doen’

“Hij negeerde me omdat hij de hele dag zat te gamen. Maar als ik dan iets leuks ging doen, werd hij boos. Een andere vrouw: “Hij was welkom om met me mee te gaan als ik iets leuks ging doen, maar dat wilde hij niet en ging er dan over zeuren. Ook werd hij jaloers toen ik een hoger salaris verdiende en toen ontmoette ik bij die nieuwe baan de man met wie ik hem bedroog en die later haar nieuwe vriend werd. “Eerst waren we vrienden voordat het uit de hand liep.” Eerst voelde ze zich schuldig, maar niet schuldig genoeg om de relatie te beëindigen.

Impulsief gedrag

Een vrouw bekende dat ze het bedriegen puur uit impulsief gedrag ontstond en dat ze weinig gaf om de gevoelens van haar toenmalige partner.

“Het was een lange relatie. Ik besefte me ook door het feit dat ik in staat was om vreemd te gaan, dat het niet was wat ik wilde en dat hij niet degene was van wie ik ‘echt’ hield. Dus ik ging vreemd, ook omdat ik vrij impulsief bent en niet goed nadenk bij wat ik doen. Ik wil wat ik wil.”

Ben jij wel eens vreemdgegaan? Wat was voor jou de reden om het te doen?

Bron: DailyMail

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


 • Danidaantje

  Slecht artikel

 • mamavanmijnlief

  @redactie er staan nogal veel (o.a. grammaticale) fouten in dit stuk.

 • Nog-even!

  Wat een vaag artikel weer... welk onderzoek, in welk land? En wat vreselijk tendentieus om te beweren dat " steeds meer vrouwen vreemd gaan". Drie verhaaltjes zijn daar geen onderbouwing voor.... Ga nou eens serieuze journalistiek beoefenen ipv dit soort onzin...

 • Soccer-Mom

  Eens!!!!!

 • Nx4

  Uhm nee als je relatie niet goed is dan verbreek je het, vreemdgaan word niemand beter van..

 • MamaJL

  Of je gaat aan je relatie werken! Maar vreemd gaan, nee...

 • Dane

  "uit onderzoek blijkt" Jammer dat ze de bronvermelding er niet bij zetten, want het ene onderzoek is het andere niet dus hoe 'serieus' moet je dit nemen.

 • Mama-van-meisje

  Uit onderzoek is gebleken dit soort sensatie artikelen vooral niet serieus te nemen.

 • Nog-even!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50