De 5 mythes over vreemdgaan

De 5 mythes over vreemdgaan
  • in Relaties
  • 0
  • 13112
  • 30/12/2021

Je wilt er niet aan denken: dat je partner vreemdgaat. Want waarom gebeurt het, wie doet het, waarom is het iets waar je bang voor bent en als het is gebeurd wat dan? Zijn het altijd mannen die het doen? Ga je altijd vreemd als je het een keer hebt gedaan? Dit zijn de 5 mythes over vreemdgaan.

1. Het zijn altijd mannen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dat grote onzin is. Er is een aantal onderzoeken die zeggen dat juist de vrouw vaker vreemdgaat, maar er is ook een Indiaans onderzoek dat zegt dat mannen en vrouwen even vaak vreemdgaan. Iedereen kan dus vreemdgaan, ook al zullen de redenen waarom het gebeurt verschillend zijn.

Lees ook:
9 dingen die slechter voor je relatie zijn dan vreemdgaan

2. Vreemdgaan = einde relatie

Misschien is dat wel het eerste wat je roept als je erachter komt dat je partner je heeft bedrogen, maar vreemdgaan hoeft niet meteen het einde van je relatie te betekenen. Als je echt denkt dat er nog toekomst in een relatie zit en jullie zijn beiden bereid om hier hard voor te werken dan is een misstap te vergeven. Praat veel met elkaar en neem een relatietherapeut in de arm als jullie er samen niet uit kunnen komen.

3. Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger

Als iemand een keer vreemdgaat wil dat niet automatisch zeggen dat diegene altijd vreemdgaat. Misschien zijn er mannen en vrouwen die er een bepaalde kick uit halen, maar er zijn genoeg anderen die dat niet hebben. Die misschien een keer een onbedoeld zwak moment hadden. Iedereen is anders en gaat er anders mee om, dus duw ze niet in een hokje!

4. Het kwam door die ander

Het is natuurlijk heel makkelijk om te denken dat jouw partner het niet uit ‘vrije wil’ deed, dat hij verleid werd door de ander, maar zo werkt het natuurlijk niet… Je partner is volwassen en maakt zijn eigen keuzes. Dus degene die besluit vreemd te gaan is gewoon de schuldige, heel simpel.

5. Die ‘ander’ is niet per se slecht

Wat ook heel makkelijk is, is om te denken dat degene met wie je partner vreemdging door en door slecht is. Dat hoeft natuurlijk niet. Het is ook iemand die behoefte heeft aan liefde, aan aandacht, onzeker kan zijn en die de verkeerde keuze heeft gemaakt. Je hoeft die ander niet te vergeten, maar zwelg ook niet in boosheid en haat naar die ander toe. Dat is niet goed voor je eigen geluk.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50