Spruit van de week #4: Dit keer is het baby Stacey

Spruit van de week #4:  Dit keer is het baby Stacey
  • in Baby
  • 0
  • 1550
  • 18/09/2016

Omdat Babybytes een enorme community heeft van leuke moeders en minstens net zo leuke kinderen, leek het ons een goed idee om wekelijks eens één van die liefjes in het zonnetje te zetten. Vandaag het verhaal van moeder Samantha over haar dochter Stacey.

Na een miskraam een plekje te hebben gegeven, werden we gelukkig opnieuw zwanger. Ik kon het eerst niet geloven, ik heb wel tien zwangerschapstesten gedaan! Toch wilden we eerst de termijnecho afwachten om zeker te weten dat het goed zat. De eerste drie maanden waren daarom heel onzeker. Na een aantal echo’s te hebben gehad, konden we eindelijk genieten.

PUPPP
Stacey was in mijn buik al erg eigenwijs. Ze speelde wel eens verstoppertje, als wij met onze handen contact probeerden te maken. Ook viel tijdens de echo’s op dat ze erg lange benen had, ons modelletje in spé! Na de onzekere eerste periode heb ik een hele fijne zwangerschap gehad. Helaas kwamen ze er bij week 33 achter dat ik zwangerschapsdiabetes had. Ook had ik PUPPP. Dat houdt in dat mijn hele lichaam onder de uitslag zat. Ik had veel bultjes die jeukte en branderig aanvoelden.

Inleiden
Toen ik zo’n 36 tot 37 weken was, besloten ze onze kleine meid eerder te gaan halen. Dit was vanwege de omstandigheden beter voor haar en voor mij. De datum waarop ik werd ingeleid was op 3 juni 2016. Ik was precies 39 weken zwanger. Om kwart voor zeven moest ik in het ziekenhuis zijn en gingen we van start. Ik had vooral erg last van rugweeën en vroeg dus rond kwart voor elf een ruggenprik. Dit mocht niet meer, omdat ik al op zes à zeven centimeter ontsluiting zat.

Gelukkig kreeg ik een morfinepompje om de rugweeën dragelijk te houden, rond één uur had ik tien centimeter ontsluiting en mocht ik gaan persen. Dit ging ontzettend snel en daar was onze kleine meid: Stacey Lorena Eilander, geboren om 13:57 uur en ze woog 3730 gram. Wat was en is ze mooi! Ze had ook gelijk een glimlach op haar gezicht, een heel tevreden dame. Ze is nu 13 weken en slaapt al bijna twee maanden de nachten door. Stacey huilt alleen als ze honger of een volle luier heeft. Krampjes heeft ze zelden. Ze is echt een lachebekkie en brabbelt gezellig met je mee. Ik ben een enorm trotse moeder! :-)

Verdient jouw kindje de titel 'Spruit van de week' ook? Geef hem of haar dan op! Stuur een mailtje met wat informatie over de naam (waarom hebben jullie hiervoor gekozen?), zwangerschap, bevalling, het karakter van je kindje en waarom hij of zij de allerleukste is naar betty@babybytes.nl! Wij kiezen iedere week één van jullie leuke kinderen uit om in het zonnetje te zetten. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50