Speelgoedslijm kan gevaar zijn voor ongeboren kind of vruchtbaarheid

Speelgoedslijm kan gevaar zijn voor ongeboren kind of vruchtbaarheid

Het is een ware hype onder kinderen tussen de zeven en twaalf jaar: spelen met slijm of slime. Je kunt het kopen of zelf maken. Maar nu blijkt dat het niet zo onschuldig is als het lijkt. Er zit soms te veel van het stofje boor in en dat kan op langer termijn schadelijk zijn voor het ongeboren kind of de vruchtbaarheid, waarschuwt de Consumentenbond.

Volgens de consumentenbond is kinderspeelgoed slijm niet altijd veilig, zeker niet voor kinderen onder de zes jaar. Van de tien producten die zijn getest, blijkt dat er drie veel meer van de schadelijke stof boor bevat dan wettelijk is toegestaan.

Lees ook:
Minder speelgoed is beter voor je kind

Irritaties

De stof kan irritaties veroorzaken bij inademing of inslikken en bij contact met huid en ogen. Verder kan boor diarree, braken en krampen veroorzaken. Volgens de Consumentenbond kan de stof op langer termijn mogelijk schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid en kan het schade toebrengen aan het ongeboren kind.

Welke producten te veel boor?

De drie producten die meer boor bevatten dan wettelijk zijn toegestaan, zijn:

  • Putty XXL
  • Whoopee Putty
  • Glow in the dark putty

Ook zelf slijm maken met wasmiddel of scheerschuim raadt de Consumentenbond af, net als eerder gezondheidsinstituut RIVM.

Mocht je kind met slijm spelen, zorg ervoor dat ze hun handen heel goed wassen. Zo kun je voorkomen dat de slijm in de mond of in open wondjes terechtkomt.

Bron: Radar.avrotros.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50