Minder speelgoed is beter voor je kind

Minder speelgoed is beter voor je kind

Grote kans dat je kind na de feestdagen weer heel veel nieuw speelgoed heeft gekregen. Om gek van te worden! Als je je afvraagt of zo’n grote berg speelgoed goed voor hem is, dan is het antwoord...nee!

Onderzoekers aan de Amerikaanse universiteit van Toledo hebben een kleinschalige test gedaan waarbij naar voren kwam dat weinig speelgoed beter is voor je kind. Zo wordt de kwaliteit van spelen beter als er niet te veel afleiding van ander speelgoed, meldt Today.com.

Lees ook:
Waarom zet je kind zijn speelgoed zo graag op een rij?

Onderzoek naar speelgedrag

Voor het onderzoek werd er gekeken naar het speelgedrag van 36 kinderen in de leeftijd van 18 tot 30 maanden. De ene keer kregen ze vier verschillende speelgoedartikelen aangeboden, de andere keer zestien. Het werd duidelijk dat met minder speelgoed intensiever en fantasierijker werd gespeeld.

Creatiever

Volgens professor Alexia E. Metz, die meewerkte aan het onderzoek ,zorgt minder speelgoed ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren en creatiever zijn. Ze raken minder afgeleid. “Als er minder afleiding is, kunnen ze zich beter concentreren op een speelgoedartikel. Hierdoor kunnen ze beter uitproberen wat je er allemaal mee kunt doen.”

Heeft jouw kind te veel speelgoed naar jouw zin?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden