Samen zingen kan helpen om sneller van een postnatale depressie af te komen

Samen zingen kan helpen om sneller van een postnatale depressie af te komen
  • in Moeder
  • 0
  • 2033
  • 23/01/2018

In plaats van medicatie is er ook een andere manier om van een postnatale depressie af te komen. Zo is samen zingen met anderen en in gezelschap van je baby een manier om je sneller de oude te voelen.

Dit blijkt uit Brits onderzoek dat is gepubliceerd in het British Journal of Psychiatry.

Lees ook:
Minder kans op postnatale depressie bij bevalling in winter of lente

Zangworkshop

De onderzoekers plaatste 134 vrouwen met symptomen van een postnatale depressie in verschillende groepen om te kijken of zingen hen sneller kon helpen in de eerste veertig weken na de bevalling. Ze werden opgedeeld in een groep die de reguliere behandeling kreeg, een groep die tien weken lang spelworkshops mocht volgen en een groep die tien weken lang een zangworkshop volgde. Het bleek dat de moeders die samen met anderen zongen in het gezelschap van hun baby sneller van een postnatale depressie afkwamen dan de andere moeders.

“Veel moeders maken zich zorgen over de invloed van antidepressiva op hun borstvoeding ook schakelen niet zo vaak een therapeut om voor hulp”, zegt hoofdonderzoeker Dr. Daisy Fancourt van de Universiteit College Londen. Volgens haar zijn de resultaten heel bemoedigend omdat het een hele simpele oplossing biedt om te herstellen.

Zingen goed voor mentale gezondheid

Uit andere onderzoeken is al bekend dat zingen goed is voor de mentale gezondheid van oudere mensen en dementerenden. Uit een onderzoek uit 2017 kwam ook al naar voren dat zingen, en dan samen met anderen, ervoor kan zorgen dat je sneller herstelt van mentale problemen.

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50