Relaxed op reis met de baby, kan dat? Ik probeerde het in een vakantiepark!

Al een aantal keer schreef ik over vakantie met de baby, wat ik tot nu toe een vrij zware opgave vond. Verschonen in het openbaar toilet, op straat een flesje klaarmaken, baby vermaken in het restaurant en altijd op pad met je halve babyuitzet. De gemakken van thuis heb je zeker niet en moederen is een fulltime job die nooit stopt.

Ik was blij dat ik werd uitgenodigd door Center Parcs om samen te vieren dat het park Villages Nature Paris nabij Parijs een jaar bestond. Misschien is een vakantiepark wel precies wat ik zoek, voor een relaxte vakantie met een baby. Dit waren mijn bevindingen.

De autoreis

Vanaf ons huis in Amsterdam was het park Villages Nature Paris zo’n vijf uur rijden. Gelukkig doet Rosie nog een ochtend- en een middagslaapje van rond de twee uur. Ik had de reis dus zo gepland dat ze ‘s ochtends twee uur in de auto sliep, we vervolgens een lunchstop maakten in Gent waar ze wakker was en toen ‘s middags nog twee uurtjes in de auto kon slapen.

Mijn plannetje liep gelukkig gesmeerd. Rond acht uur ‘s ochtends vertrokken we en na een half uurtje viel ze in slaap. Vlak voor Gent werd ze weer vrolijk wakker. Verschonen deed ik gewoon op de achterbank. Ik kan ook meteen zeggen dat ik een langere autorit dan vijf uur op een dag niet zie zitten, dan zou ze te lang wakker in de auto zitten en zich waarschijnlijk gaan vervelen. Laat staan willen bewegen.

Lees ook:
Zo overleefde ik een strandvakantie met een kruipende baby

Het park

Eerlijk gezegd was ik nog nooit in Center Parcs geweest dus was echt heel erg benieuwd wat ik ervan ging vinden.

De cottage
Het appartement was helemaal top en babyproof, een cottage met tuin op de begane grond voor vier personen. Er waren twee slaapkamers en twee badkamers. De ene badkamer was met stortdouche en de ander met bad, wat ik erg handig vond want ik douche Rosie thuis vaak staand in bad. De keuken had alles wat we nodig hadden zoals een oven, magnetron, vaatwasser, servies en bestek. Een staafmixer had ik zelf meegenomen om fruithapjes klaar te maken. Verder hadden ze een campingbedje en een kinderstoel neergezet, omdat ze wisten dat we met een baby kwamen. Rosie kon fijn rondkruipen in het huisje, er waren geen scherpe randjes en alle stopcontacten zaten op zo’n anderhalve meter hoogte.

De activiteiten
Zoals ik al zei hoef je het park niet af, er is van alles te doen en het is zo groot dat je zelfs een fiets kan huren om van a naar b te komen. Helaas waren de fietsstoeltjes pas voor wat grotere kinderen vanaf anderhalf jaar, dus fietsen zat er voor ons niet in. Voor kinderen is er super veel te doen, van varen tot speeltuinen en survival. Een baby moet je natuurlijk vooral zelf vermaken, maar de Aqualagon (een mega groot zwemparadijs) vond Rosie fantastisch. Ze is zelfs met ons in de stroomversnelling geweest en had de grootste lol. Ook in het zwembad hebben ze goed aan de kleintjes gedacht. Overal staan boxen waar je de kinderen in kan doen, er zijn zwemluiers verkrijgbaar en er hangen zwemvestjes.  Ook vond ze de kinderboerderij erg leuk en dan vooral de pony’s.

De eetgelegenheden
Als ik ergens een hekel aan heb is het wel een restaurant zoeken, vooral als iedereen al trek heeft. Vervolgens zit je met een jammerende baby en een veel te grote kinderwagen in een restaurantje totaal ongemakkelijk je eten weg te werken. In Nature Villages Paris was er een hele boulevard met diverse restaurants en winkels. Geen keuzestress en goed bereikbaar met een kinderwagen. Rosie zat op haar gemak naast ons op een stokbroodje te kauwen en als ze ging gillen keek niemand daarvan op, want iedereen zat met kinderen en baby’s.

Lees ook:
7 redenen waarom op vakantie gaan met kindjes eigenlijk heel vermoeiend is

De stedentrip

Natuurlijk gingen we de grote stad Parijs in met z’n drietjes. Het liefst wilde ik met de auto, zodat ik alle babyspullen makkelijk in de auto kon laten liggen maar dat liep een beetje anders. Precies op de dag dat ik Parijs in wilde, was er een autoloze zondag in de stad.

Geen probleem, we konden vanaf het park met de taxi naar het station en vanaf daar een half uurtje met de trein naar het centrum van Parijs. Alle babyspullen heb ik in de luiertas gepropt. Extra kleertjes, potjes eten voor de zekerheid, Cracottes want hier zuigt ze altijd op als tussendoortje, voeding torentje met melkpoeder, een fles en een fles mineraalwater.

We vertrokken om een uur of 12.00 na de lunch en haar middagslaapje deed Rosie in de wandelwagen terwijl wij langs de hoogtepunten van Parijs wandelden. In het parkje bij de Eiffeltoren kon ze even haar benen strekken en rondkruipen. Rond 18.00 gingen we weer terug naar het park om daar in een kindvriendelijk restaurant te eten.

Al met al vind ik een vakantiepark, zeker zo’n uitgebreid park waar genoeg te doen is, zeker een aanrader met een baby. Ga jij wel eens naar een vakantiepark?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • wish2bmom88

    Hier gaan we nog steeds graag naar vakantieparken. Maar met een baby hebben wij echt alles gedaan. Backpacken kan ook prima. Het is maar hoe je er als ouders zelf in staat.

  • Boes

    Het ligt ook aan je kind. WIj hadden een baby die krijste alles bij elkaar. Een uitstapje naar de supermarkt was al een uitdaging haha

  • wish2bmom88

    Hier gaan we nog steeds graag naar vakantieparken. Maar met een baby hebben wij echt alles gedaan. Backpacken kan ook prima. Het is maar hoe je er als ouders zelf in staat.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50