Zo overleefde ik een strandvakantie met een kruipende baby

Zo overleefde ik een strandvakantie met een kruipende baby

Toen ik deze vakantie naar de Spaanse Costa boekte, was ik hoogzwanger en had ik in gedachten dat ik mijn baby in de schaduw op een kleedje zou leggen met wat speeltjes. Ik zag mezelf er lekker naast liggen in het zonnetje en had geen idee dat een vakantie met een baby er heel anders uit zou zien. Nu ik eenmaal moeder ben weet ik natuurlijk wel beter.

Daarnaast besloot onze zes maanden oude Rosie tijdens de vakantie dat ze groot genoeg was om te beginnen met kruipen. We weten allemaal dat zon en baby’s geen goede combi zijn dus al snel had ik mijn handen vol aan het insmeren van Rosie en haar terugleggen onder de parasol.

Met temperaturen van rond de veertig graden wil je toch graag de zee opzoeken en ik merkte dat Rosie het eigenlijk ook heel leuk vond op het strand. De laatste week van de vakantie had ik gelukkig goed door hoe ik een middagje strand met Rosie aan moest pakken.

Het kost je wel even om het ‘kamp’ op te zetten, maar dan heb je ook wat. Dit nam ik allemaal mee naar het strand.

Twee (of drie) parasols

Om genoeg schaduw te creëren zodat Rosie wat beweegruimte had nam ik twee of drie parasols mee.

Een groot kleed

Dit vond ik handiger dan losse handdoeken omdat ze steeds tussen de handdoeken met haar handjes in het zand ging. Met een groot kleed kan dat niet.

Een opblaasbadje

Ik zette ergens in het midden onder de parasols een opblaasbadje neer. Daar speelde ze een beetje omheen en zo kwam ze minder in de verleiding om weg te kruipen naar de zon. Ze ging er lekker met haar handjes in spetteren en bleef zo ook nog een beetje koel. (Wel goed opletten.)

Speelgoed

In en om het badje legde ik wat speelgoed neer. Zo vermaakte ze zich en bleef ze weg uit de zon.

Een baby T-shirt en zonnehoedje

Als ze toch naar de zon kroop waren in ieder geval haar hoofdje en rug/schouders goed beschermd omdat ik haar een hoedje op en een T-shirt aan deed. Je hebt ook speciaal UV-werende zwemkleding voor baby’s dat zou ik dit geval ook handig zijn.

Factor 50

Alles wat wel in de zon kwam smeerde ik natuurlijk constant in met factor 50.

Genoeg water

Voor jezelf natuurlijk, maar ook voor de baby. Af en toe een flesje met water aanbieden, naast borst- of flesvoeding, kan geen kwaad. Ook is het handig om bijvoorbeeld zand handjes mee af te spoelen.

XL hydrofiele doeken

Elke keer nadat mijn vriend even met Rosie de zee in ging wikkelde ik haar in een grote hydrofiele doek en nam ik haar op schoot zodat ze weer lekker warm werd. Een hydrofiele doek schuurt wat minder dan een handdoek.

Buggy

De zeelucht maakt snel moe. Gelukkig is Rosie een makkelijke slaper. Als ik merkte dat ze moe begon te worden, deed ik de buggy op ligstand en dan kon ze zo een uurtje liggen slapen op het strand.

Luiertas

Vergeet de luiertas met alle spulletjes die je normaal gesproken meeneemt voor de baby niet.

Opa

Mijn vader woont in Spanje dus wij hadden de luxe om hem ook af en toe mee naar het strand te nemen om op Rosie te letten. Wij konden dan ook nog even samen de zee in!

Ben jij op strandvakantie geweest met een baby? Hoe ging dat?

Tags: Vakantie,

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • wish2bmom88

    Een matroeshoes meenemen. Omkeren met spullen in de hoeken. Zo creeer je opstaande randen. Een prachtig speelkleed, waar ze niet zo heel snel af kruipen. Plus: minder zand en het speelgoed blijft erop liggen.

  • Cynthia_W

    Die ga ik onthouden! Wat creatief!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50