7 redenen waarom op vakantie gaan met kindjes eigenlijk heel vermoeiend is

7 redenen waarom op vakantie gaan met kindjes eigenlijk heel vermoeiend is

Even lekker bijkomen, dacht ik toen ik voor het eerst op vakantie ging met mijn kersverse gezin. Vervolgens kwam ik drie weken later met slaaptekort en wallen tot mijn knieën weer terug in Nederland. Onze eerste vakantie met mijn baby van zes maanden kostte meer energie dan ik verwacht had. En dit is waarom.

Baby op de kamer

Ten eerste sliep de baby bij ons op de kamer in een campingbedje, wat in de meeste gevallen zo is als je op vakantie bent. Daarnaast sliep ze een stuk onrustiger omdat het zo warm was. Elke keer als zij even wakker werd en ons zag begon ze dus meteen te huilen.

Geen ritme

Je bent constant op pad en hebt opeens een heel onregelmatig schema, laat staan dat het ritme van je baby nog klopt. De baby valt ‘s middags in slaap in de wandelwagen en als jullie thuiskomen en jij even lekker languit wil uitrusten, heeft de baby energie voor tien.

Uitslapen, ho maar

Jullie drinken gezellig nog een wijntje voor het slapen, want hey, het is vakantie. Baby’s houden geen rekening met jullie avondje doorzakken, om zeven uur ‘s ochtends zijn ze weer klaar voor actie.

Je hebt niet al je handige dingetjes van thuis

De baby kan niet even spelen in de box of de wipstoel als jij even iets moet doen. Ook heb je een stuk minder speelgoed en apparatuur om voeding klaar te maken dan thuis. Alles duurt dus ietsje langer dan normaal.

Niks is babyproof

Waar je thuis alle scherpe hoekjes en stopcontacten afgedekt hebt, kun je op vakantie de hele tijd achter je kind aanhobbelen. Want stopcontacten zijn zo aantrekkelijk om met die kleine vingertjes in de pielen, ook in de hotelkamer.

Je moet veel meer inpakken

Het inpakken begint thuis al, de helft van je bagage bestaat uit dingen voor je kind. Ook op vakantie zelf ben je continu bezig met inpakken. Want je wil natuurlijk niks vergeten als je op een uitje bent, daarom moet je elke keer weer de tas controleren op voeding, luiers en schone doeken.

Je hebt veel was

Net als thuis produceert een baby veel vuile was. Op vakantie ben je beperkt in de aantallen die je mee kunt nemen. In plaats van de vijftien hydrofiele doeken en twintig spuugdoekjes die je thuis hebt, heb je er van elk misschien vijf mee. Dat betekent dat je veel moet wassen.

Rust jij uit op een vakantie met kinderen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


  • Nog-even!

    Een vakantie met baby is niet vermoeiender dan thuis wanneer je een passende locatie zoekt. Een huisje met slaapkamers is veel fijner dan een hotelkamer. Je kunt zielige stukjes schrijven en na twee jaar weer plaatsen. Of gewoon betere inschattingen maken en je goed op een vakantie voorbereiden. De enige vakantie die ik zwaar vond, was onze kampeervakantie, toen de middelste van 2 niet een nacht geslapen heeft: achteraf was hij waarschijnlijk bang in de slaapcabine... Twee maanden later in een huisje, was het geen enkel probleem...

  • flierefluiter

    Uitermate negatief artikel zeg. Onze kleine is 14 maanden, en we zijn al 4x met haar op vakantie geweest in zowel binnen- als buitenland, vliegtuig en auto. Geen enkele keer problemen ervaren, alleen maar mooi toch om als gezin weg te zijn?

  • Lady-Whistledown

    Ik lees vooral slechte voorbereiding in dit artikel. Je had van te voren al kunnen bedenken dat 1 hotelkamer niet het beste idee is. Genoeg andere opties te boeken (appartement, familiekamer etc. ). Welke ouder gaat nog doorzakken? Als je aan het einde van de avond gaat slapen, is de volgende dag om 7:00 uur wakker toch geen probleem? Dat is het thuis toch ook niet? Zo negatief ook weer. Als je zo'n artikel leest, zou je bijna niet meer op vakantie willen gaan terwijl het met een baby ook gewoon heerlijk kan zijn.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50