Quality time met je kind: 4 simpele manieren

Quality time met je kind: 4 simpele manieren

Quality time met je kind hoeft niet zo ingewikkeld te zijn en hoeft zeker niet veel geld te kosten. Hier 4 simpele manieren om quality time met je kind door te brengen.

Soms heb ik het idee dat we maar door het leven jakkeren: zorg voor het gezin-werk-relatie leuk houden-sociale contacten onderhouden-ergens tijd voor jezelf vandaan halen. Echt aandacht aan elkaar geven, schiet er dan vaak bij in, terwijl dat juist zo belangrijk is. Vooral met je kind, want dat zijn juist de momenten om mooie herinneringen te maken.

Lees ook:
Hoe leer ik mijn kind leuk spelen met anderen?

Tips

Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om echt tijd voor elkaar te maken. Lees maar hoe simpel het kan zijn:

Voorlezen

Tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen doen massaal mee aan deze dagen. Maar waarom ook niet lekker thuis veel voorlezen? Ook als je kinderen groot zijn, blijven ze het leuk vinden. Maak er iets gezelligs van en probeer ook eens een audioboek uit. In plaats van samen een filmpje kijken, gaan jullie gezellig een boek luisteren.

Ook leuk om dan samen even na te praten over de personages die in het boek voorkomen.

Maar wat nog leuker is: verzin zelf een verhaal. Breng de sfeer in de kamer door het licht te dimmen, kaarsjes aan te steken en je fantasie los te laten gaan. Laat je kind ook meedoen met fantaseren en maak er samen een mooi verhaal van.

Lekker naar buiten

Uit onderzoek blijkt dat kinderen veel te vaak binnen zitten. Maar juist buitenspelen is goed voor de fysieke en de mentale gezondheid. Dus ga met z’n allen naar het bos, de duinen of het strand. Verzin leuke doe-dingen als: wie vindt de meeste grote bladeren, kastanjes, de mooiste schelpen.

Of neem leuk buitenspeelgoed mee: een bal, een vlieger. Zo simpel, maar o zo leuk!

Samen koken

Samen koken is niet alleen gezellig, het is ook een leuke manier voor je kind om kennis te maken met verschillende voedingsproducten. Geef je kind een belangrijke taak, zoals het kneden van het deeg, het klutsen van een ei en als het wat groter is: het snijden van groente. Ook leuk als ze wat groter zijn: laat ze het menu zelf samenstellen en zelf voorbereiden. Het geeft misschien wat geklieder, maar het is wel heel gezellig met elkaar!

Knutseltijd!

 Misschien vindt niet elk kind het leuk om te tekenen of te schilderen, maar er zijn genoeg andere leuke dingen om samen te doen. Op Youtube zijn meer dan genoeg creatieve video’s te vinden met leuke how to’s. En wat zo fijn is: tijdens het samen knutselen kom je nog eens tot leuke gesprekken. Doen!

Heb jij nog leuke tips voor quality time met je kind? Laat het hieronder weten!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50