Prachtige regenboog-zwangerschapsshoot gaat viraal

Prachtige regenboog-zwangerschapsshoot gaat viraal

Een regenboogbaby is de baby die wordt geboren nadat een moeder een kindje heeft verloren. Al eerder plaatsten we de schitterende zwangerschapsfoto van een moeder die zwanger was van haar regenboogbaby. Deze foto - die viraal gaat - gaat echter een stapje verder: er staat niet één zwangere vrouw op, maar wel zes. In alle kleuren van de regenboog. 

Fotograaf Alex Bolen, van Shutter Darling Photography (fotocredits voor bovenstaande foto gaan dus ook naar hem!), plaatste deze adembenemende foto op 11 november op zijn Facebook-pagina en hij ging al snel viraal. Hij schrijft:

"Een regenboog is een belofte
van zonlicht na regen
van kalmte na de storm
van geluk na verdriet
van vrede na pijn
van liefde na verlies. 

Een regenboogbaby is een baby die geboren is na verlies. Deze moeders zijn slechts zes uit de miljoenen die dagelijks te maken hebben met de gevolgen van het verlies van een zwangerschap of een kindje. Sommigen praten hierover, sommigen zijn en blijven stil. Sommige moeders hebben zoveel verloren, sommigen proberen het maanden- en jarenlang. Sommigen ontmoeten hun slapende engeltjes. Allemaal zijn ze geliefd en nooit worden ze vergeten."

De moeders op deze foto hebben allemaal een kindje verloren, maar zijn nu moeder of zwanger van hun regenboogbaby. Iederéén verdient natuurlijk een schitterende zwangerschapsshoot (ook als je gelukkig nooit met soortgelijk verlies te maken hebt gehad!), maar voor deze moeders is het toch wel extra speciaal om met z'n allen bij elkaar te staan. Wij vonden het in ieder geval een heel bijzonder plaatje en bovendien misschien - hopelijk - een geruststellende gedachte voor moeders die hetzelfde hebben meegemaakt. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50