Deze zwangerschapsfoto's zijn echt adembenemend!

Deze zwangerschapsfoto

De baby die geboren wordt na een miskraam, wordt ook wel een ‘regenboogbaby’ genoemd. Aanstaande moeder Jessica maakte zes miskramen mee en besloot - toen ze weer zwanger was - dat ze een zwangerschapsshoot wilde waarin het regenboogthema verwerkt was. 

Jessica’s man, Kevin Mahoney, nam contact op met fotograaf JoAnn Marrero, om samen een fotoshoot voor te bereiden. “Ze vertelden dat ze naast het verdriet om de miskramen, ook een negatieve ervaring met een fotograaf hadden gehad. Zo had de fotograaf die hun eerste zwangerschap had vastgelegd, geen enkele foto aangeleverd…” Voor JoAnn dus reden te meer om van deze zwangerschapsshoot iets moois te maken.

En dat deed ze. De shoot werd werkelijk adembenemend. Op de belangrijkste foto zien we zwangere Jessica (die er overigens uit ziet zoals ik er altijd wel uit zou willen zien…) in een prachtige dieproze jurk met op de achtergrond rookpluimen in alle kleuren van de regenboog.


Foto gemaakt door JoAnn Marrero

Sprookjesachtig effect

“Eén voor een lieten we de rookbommen af gaan” legt JoAnn uit. “Het was alsof we een reclamefoto voor Skittles aan het maken waren, maar dan nog zoeter! Op het moment waarop alle rookbommen afgegaan waren, scheen de zon op een bepaalde manier op Jessica, waardoor ze er helemaal sprookjesachtig uit zag!”

Jessica is uiteraard dolgelukkig met het resultaat: “Na zes kindjes verloren te hebben, heb ik nu de eer zwanger te zijn van deze baby. Ik hoop dat anderen troost kunnen putten uit mijn verhaal. Hoe donker en eenzaam vruchtbaarheidsproblemen kunnen voelen, je staat er niet alleen voor.”

Zes miskramen. We moeten er niet aan denken hoe hartverscheurend dat moet zijn. Deze foto is letterlijk de regenboog na de storm.

Hieronder een foto van de making off:

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50