(Populaire) namen met een bedenkelijke betekenis...

(Populaire) namen met een bedenkelijke betekenis...

Heb je eindelijk een mooie naam gevonden, zoek je de betekenis op en schrik je je rot! Misschien betekent het wel iets heel naars of iets wat je heel stom vindt. We hebben een aantal namen op een rijtje gezet waarvan de betekenis zeer bedenkelijk is... 

Saskia 

Een veel gebruikte naam eind jaren 70 en begin jaren 80. Maar wist je dat deze naam niet alleen beschermer van het volk, maar ook afgeleid is van het woord saxon dat mes of zwaard betekent? 

Calvin 

Deze jongensnaam kreeg vooral een boost toen het merk Calvin Klein groot werd. Maar wist je dat Calvin ook kaal of haarloos betekent? 

Lola 

Heel schattige meisjesnaam van Spaanse origine met de betekenis: dame van zorgen en berouwvol. Maar de naam wordt ook gekoppeld aan de betekenissen sterk, dapper en vrij. Dat klinkt in ieder geval een stuk positiever. 

Gideon 

Gideon betekent machtige strijder. Het is van origine een Hebreeuwse naam. En als je dan naar de oorspronkelijk betekenis kijkt dan betekent Gideon: een stomp als hand hebben. 

Emily of Emilia 

Deze lieflijke meisjesnaam heeft als betekenis beeldschoon of gezegend, maar zoek je nog even verder en kijk je naar de oorspronkelijk afkomst (Hongaars) dan betekent de naam concurrent. Klinkt het ineens niet meer zo lief... 

Emira 

Ook de naam Emira, of Emirah, Emire zijn niet zo lief, want het betekent rivaal. 

Maakt het jou uit wat de naam van je kind betekent?

Lees ook:

De leukste babynamen geïnspireerd door Disney
Dít zijn de mooiste Italiaanse namen (mét) betekenis

Bron: Tinybeans.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50