De leukste babynamen geïnspireerd door Disney!

De leukste babynamen geïnspireerd door Disney!

Heb jij er ooit aan gedacht om je baby een Disney geïnspireerde naam te geven maar weet je niet waar je moet beginnen? Niet getreurd, want wij hebben de mooiste, leukste en creatiefste namen op een rijtje gezet! 

Klassiekers 

De meeste Disney-films zijn klassiekers. Denk bijvoorbeeld aan de oude verhalen zoals 'Sneeuwwitje' of 'Assepoester' of de 2013 kaskraker 'Frozen'. Deze films zijn herkenbaar en met het stijgende, inclusieve aanbod zien veel mensen zichzelf terug in Disney-verhalen. Deze films vertellen een goed verhaal en de lessen die ze geven zijn waardevol voor kinderen van alle leeftijden, dus hoe leuk is het om je kind een Disney-geïnspireerde naam te geven? 

Klassieke namen 

Aurora – een prachtige Romeinse naam die het 'morgenlicht' betekent en natuurlijk is het de naam van de prachtige prinses in Doornroosje! 

Belle – een mooie naam die letterlijk 'mooi' betekent in het Frans 

Wendy – een Engelse meisjesnaam die letterlijk 'onschuldig' en 'gezegend' betekent 

Jasmine – de prachtige Perzische naam betekent 'geschenk van God' en is de naam van de mooie Disneyprinses Jasmine uit Aladdin 

Alice – Alice is een leuke naam voor een nieuwsgierig meisje, net als de hoofdpersoon in de 1951 film Alice in Wonderland! 

Moderne namen 

Bruno – we praten eigenlijk niet over Bruno, maar nu wel! De naam is namelijk ontzettend leuk voor jouw kleine kereltje! 

Luca – deze Italiaanse naam, geïnspireerd bij de Latijnse naam Lucas, betekent de brenger van het licht en is dus een erg passende naam voor jouw kleine brenger van het licht! 

Interesse in Italiaanse namen? Lees ook

Dít zijn de mooiste Italiaanse namen (mét betekenis!)

Moana – een mooie naam uit de populaire 2016 Disney-film Moana (Vaiana in de Nederlandse versie) die oceaan betekent! 

Elsa – is jouw kleine een echt ijsprinsesje of een winterbaby? Dan past de naam Elsa goed bij haar! 

Flynn - geïnspireerd door de knappe dief in rapunzel, is Flynn een leuke naam voor een heldhaftige, enthousiaste jongen!  

Welke naam vind jij het leukst? Heeft jouw kind een Disney geïnspireerde naam? 

Lees ook:

Disney-prinsessen voor en na een bevalling: zo zien ze eruit
Nieuwjaar: nieuwe kansen, nieuwe babynamen!

Bron: parents.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • AshleyJessy

    Bruno is totaal niet modern haha!

    Maaaar we vergeten Nala.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50