De hormonenchaos na je bevalling

De hormonenchaos na je bevalling

Heb je de eerste podcast van BabyBytes en onze therapeute en blogger Tilda Timmers al beluisterd? Maandag 25 maart is het al weer tijd voor de tweede aflevering! Deze keer interviewt Tilda Desirée Domacassé. Zij is orthomoleculair therapeut en begeleidt moeders met een postnatale depressie en helpt ze bij hun herstel na een zwangerschap.

Tijdens je zwangerschap merk je al dat je anders reageert dan normaal, dat je emoties soms alle kanten op kunnen schieten. Als je denkt dat dat voorbij is als je eenmaal bent bevallen dan kom je bedrogen uit. Ook na je bevalling is het een hormonenchaos.

Luister ook naar de eerste aflevering van The Real Deal:
Je relatie na je bevalling

Zo’n paar dagen na je bevalling zul je het wel merken: de kraamtranen. Komt allemaal door de hormonen. Na je bevalling zijn die weer even uit balans. Progesteron en oestrogeen zijn tijdens je zwangerschap in grote getale aanwezig in het lichaam. Maar als je kind ter wereld is gekomen, kelderen deze hoeveelheden en gaat dat gepaard met een neerslachtig gevoel.

 

Soms kan dat neerslachtige gevoel blijven aanhouden. Dat kan voor een deel te maken hebben met je hormonen, maar dat kan ook door de druk van de maatschappij komen. Soms wordt de lat heel hoog gelegd voor moeders. Ze hebben nog meer kinderen in het gezin die aandacht vragen, ook op het werk wordt weer verwacht dat ze er met de volle aandacht tegenaan gaan na het verlof. Je wilt nog een beetje gezellige partner zijn, een goede vriendin, een lieve dochter…

 

Dat kan voor sommige vrouwen net te veel van het goede zijn. Met deze moeders krijgt orthomoleculair therapeut Desirée Domacassé te maken. Zij begeleidt moeders met name op het gebied van voeding en hormonale disbalans. “Vrouwen die bij mij terechtkomen, lopen al wat langer rond met bepaalde klachten en hebben al bij verschillende deskundigen hulp gevraagd, maar komen er nog niet helemaal uit”, vertelt ze aan BabyBytes-deskundige Tilda Timmers tijdens de tweede aflevering van de BabyBytes-podcast The Real Deal.

 

Volgens Desirée kun je met kleine aanpassingen veel bereiken, waardoor je als kersverse moeder weer wat meer ruimte krijgt. Welke aanpassingen dat zijn en welke adviezen ze nog meer geeft, hoor je in een nieuwe aflevering van The Real Deal:

Luister naar The Real Deal - #2 - Wat wordt er verwacht van moeders?

Beluister hier op iTunes

Beluister hier op Stitcher

Beluister hier op Soundcloud

Beluister hier via Spotify

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50