Podcast: 'Ook vaders kunnen last hebben van een postnatale depressie'

Podcast:

Onlangs schreven we over het onderzoek waaruit blijkt dat een postnatale depressie bij vaders vaak niet wordt herkend. BabyBytes-deskundige Tilda Timmer praat in de podcast The Real Deal met gz-psycholoog Annemarie Persijn. Hebben vaders dezelfde symptomen als moeders bij een postnatale depressie en hoe kun je ze helpen?

Je wereld staat na de geboorte van een kind op zijn kop. Dat geldt niet alleen voor moeders, maar ook voor vaders. Als je als vader dan niet op een roze wolk zit, rust daar een nog grotere taboe op dan bij moeders. Hoe kun je bij vaders een postnatale depressie herkennen en op welke manier kun je ze helpen? BabyBytes-deskundige en therapeut Tilda Timmers praat hierover met gz-psycholoog Annemarie Persijn in de vijfde aflevering van de BabyByts-podcast The Real Deal.

The Real Deal - #5 - Ook vaders kunnen last hebben van een postnatale depressie

 

Beluister via iTunes

Beluister via Stitcher

Beluister via Soundcloud

Beluister via Spotify

Luister ook naar de vorige podcasts:

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50