Podcast: 'Aan wie kun je hulp vragen als je een postnatale depressie hebt?

Podcast:

Wat als je als moeder na een bevalling niet op een roze wolk zit? Aan wie kun je hulp vragen? En bij wie kun je terecht voor goede begeleiding om je er weer bovenop te helpen?
In de vierde aflevering van The Real Deal interviewt BabyBytes-deskundige Tilda Timmers Barlin Warsame, voormalig klinisch verloskundige en oprichtster van Baby & You. Met haar praat ze over de mogelijkheden die er zijn om hulp te zoeken als je een postnatale depressie hebt.

Niet alleen je omgeving kan je bijstaan als je na je bevalling te maken krijgt met een postnatale bevalling, ook aan de medische kant zijn er wegen die je kunt bewandelen om je te helpen en te begeleiden om weer de oude te worden.

The Real Deal - #4 - Aan wie kun je hulp vragen als je een postnatale depressie hebt?

Barlin Warsame: "Net na bevalling ben je op je kwetsbaarst, dus hulpverlening is heel belangrijk. Dat kan vanuit je eigen omgeving komen, maar ook hulpverlening van medische kant is van groot belang. Die moet juist heel alert zijn. Kijk ook naar de toekomst: de verloskundige en kraamverzorgster gaan natuurlijk weg. Dus het stokje moet worden doorgegeven. Schakel bijvoorbeeld de huisarts inschakelen. Er is veel mogelijk qua hulpverlening, maar dat moet ook wel bekend zijn bij degene die hulp nodig heeft."

Beluister hier op iTunes

Beluister hier op Stitcher

Beluister hier via Soundcloud

Beluister hier op Spotify

Luister ook naar de vorige podcasts:

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50