Waarom over een vieze vloer kruipen helemaal niet erg is

Waarom over een vieze vloer kruipen helemaal niet erg is
  • in Baby
  • 0
  • 10886
  • 30/05/2021

Als ik er echt stil bij ging staan waar mijn kinderen allemaal over de vloer hebben gekropen... Ik denk er maar liever niet al te veel over na. Volgens onderzoek is het ook niet nodig om je daar zorgen over te maken, want zo’n vieze vloer is hartstikke goed om over te kruipen.

Uit Amerikaans onderzoek aan de Purdue Univeriteit in Indiana inhaleren baby’s die kruipen vier keer meer bacteriën, schilfers, schimmels en andere (vieze) stofjes dan volwassenen. Niet alleen inhaleren ze meer, de concentratie van al die viezigheid is intenser, omdat ze dichterbij de bron zitten: de vloer.

Lees ook:
Zo vies kan een tuitbeker zijn

Immuunsysteem

Hoewel dit je misschien doet griezelen, is het lang niet zo erg als je denkt. Volgens de onderzoekers is het juist goed. Hierdoor wordt het immuunsysteem van je kind beter dan wanneer je alles extra schoonmaakt.

“Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat blootstelling aan deze stoffen ervoor kan zorgen de kans op astma en allergieën op latere leeftijd minder groot is.”

Kruipende robot

Om erachter te komen aan hoeveel stoffen een kruipende baby wordt blootgesteld, hebben de onderzoeker een robot gemaakt die kon kruipen. De robot lieten ze vervolgens over vloerkleden kruipen die ze hadden verzameld van verschillende huizen. Daarna analyseerden ze de hoeveelheid stoffen rondom de neus en mond.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het Environmental Science & Technology.

Maak jij je druk waar jij je baby laat kruipen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50