5 dingen die je moet weten over de tuitbeker van je kind

5 dingen die je moet weten over de tuitbeker van je kind

Heb je weleens de tuitbeker van je kind goed bekeken? Als je de beker niet goed reinigt dan kunnen er soms hele vieze plekken achterblijven. En dat wil je toch niet! Hier zijn 5 dingen die je moet weten over de tuitbeker van je kind.

Niets viezer dan schimmel te vinden in de tuitbeker van je peuter. Maar hoe kun je een tuitbeker sowieso goed schoon houden? Met deze tips moet het lukken:

1. Gebruik een borstel

Laat de spons maar zitten, maar gebruik liever een borstel die je ook gebruikte bij het reinigen van de babyflesjes. Gebruik liever niet de borstel voor je andere afwas.

2. Kook het bovenkantje

Was de tuitbeker elke keer als hij is gebruikt. Gebruik een aparte borstel en zeep om de beker goed schoon te krijgen. En als je ‘m echt goed schoon wilt maken, kook af en toe het bovenkantje in gekookt water. Ook kun je de beker in de vaatwasser doen. Gebruik dan een stand waarbij bacteriën goed worden verwijderd.

Lees ook:
Oh my! Ouders, check deze foto's van beschimmelde tuitbekers!

3. Haal de onderdelen uit elkaar

Het is natuurlijk lekker makkelijk om alleen de dop eraf te draaien en die en de beker te wassen, maar vaak bestaat een beker uit verschillende onderdelen. Haal de beker helemaal uit elkaar om alles goed schoon te kunnen maken.

4. Rietjes

Laat drinkbekers met rietjes liever links liggen. Rietjes zijn namelijk moeilijk schoon te krijgen.

5. Vervang regelmatig

Zitten er krasjes in de tuit van de beker dan kun je de beker liever vervangen. In krasjes kunnen bacteriën makkelijker blijven hangen.

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50