Over deze 5 dingen is hij net zo onzeker als jij tijdens de zwangerschap

Over deze 5 dingen is hij net zo onzeker als jij tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger en dat is zowel geweldig als moeilijk. Geweldig, omdat je een kindje (een kindje!) krijgt. Moeilijk, omdat juist dát het nodige gepieker met zich meebrengt. Denk je dat je daar alleen in staat? Think again: ook je partner is soms onzeker tijdens je zwangerschap.

Valt die zwangerschapsacne niet te veel op? Is die extreme misselijkheid normaal? Gaat alles wel goed daarbinnen? Het zijn allemaal vragen die een zwangere vrouw zich stelt. Heel normaal, maar vergeet niet dat je partner zich tijdens die negen maanden ook onzeker kan voelen over zaken waar jij je hoofd over breekt. Neem de volgende vijf piekerpunten.

Lees ook:
Help, mijn man is vader!

De band met jullie kindje

Je hoort het weleens: als je zwanger bent, ben je moeder, als je kind geboren wordt, ben je vader. Waar jij door je zwangerschap eigenlijk vanaf het eerste moment een gevoel bij je baby hebt - hij/zij groeit immers ίn je, heeft hij als aanstaande vader geen idee wat er zich in die buik afspeelt. Hierdoor kan hij zich gaan afvragen hoe hij een band met jullie zoon of dochter opbouwt die in de buurt komt van jouw natuurlijk ‘connectie’ met jullie kind. Weet hij alleen veel dat jij na de bevalling ook niet weet hoe jullie band zich ontwikkelt...

De verzorging van jullie baby

Op de een of andere manier geloven mannen nog weleens dat het verzorgen van een baby gewoon iets is dat je als vrouw in je hebt. Sommige dames zijn inderdaad echte naturals op dit vlak, maar anderen kunnen nog net zo veel van de kraamhulp en hun eigen moeders leren als hun partner. Dat geeft helemaal niks - je zult er alleen maar beter door voor je kind kunnen zorgen. En dat geldt voor hem dus ook.


Foto: Shutterstock


Hoe beroerd je je voelt

Een nadeel van zwanger zijn, is dat je de last die het soms met zich meedraagt, voor een groot deel alleen moet dragen. Jij ervaart dus wel die lieve schopjes, maar ook de misselijkheid, hoofdpijn, extreme vermoeidheid, het brandende maagzuur en de olifantenpoten. Wat je ertegen kunt doen? Weinig - los van wat hulpmiddeltjes inzetten. En dat maakt hem soms net zo machteloos als jij.

Jouw stemmingswisselingen

Binnen vijf seconden hop je van blij naar boos naar stront-en-strontschagrijnig naar zwijmelbui naar… Nou ja, je snapt het: op jouw stemming is geen peil te trekken. En daar zit niet alleen jij mee: hij weet al weken, wat zeggen we, maan-den, niet wanneer hij wat kan zeggen of doen. Niet alleen jij hebt dus last van obstipatie, bedoelen we maar.

De bevalling

Ja, het gaat pijn doen en ja, je gaat misschien keihard drollen draaien terwijl je perst en nee, je weet niet of je er met slechts twee hechtingen van afkomt. Hij alleen ook niet. Sterker nog: dat je mogelijk moord en brand schreeuwt, een number 2 doet en totaal uit kan scheuren, is misschien niet eens in hem opgekomen. En is gewoon echt niks weten niet nog vele malen slopender?

Waar zat jouw partner mee tijdens jouw zwangerschap?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50