Ouders opgelet: vanaf 1 september nieuwe regels autostoeltje

Ouders opgelet: vanaf 1 september nieuwe regels autostoeltje

Vanaf 1 september gelden er nieuwe regels voor een autostoeltje. Er komt een verbod op de verkoop van R44-autostoeltjes. Maar wat betekent dat als jij zo'n stoeltje hebt? Mag je die nu ook niet meer gebruiken?

Wees gerust: het gaat alleen om de verkoop van R44-autostoeltjes. Die mogen vanaf 1 september 2023 niet meer worden verkocht, omdat de nieuwe Europese veiligheidsnorm de R129 is. Deze geeft betere ondersteuning van het hoofd en nek van je kind.

Verschil oude en nieuwe generatie autostoeltjes

Ben jij in het bezit van een R44-autostoeltje dan mag je die nog wél gebruiken, want hij is nog wel veilig. Maar zoals met veel producten wordt er geïnnoveerd. Dus ook met autostoeltjes. Het verschil, tussen een R44- en een R129 autostoeltje is dat er bij de eerste werd gekeken naar het gewicht van je kind. Bij het nieuwste model wordt er gekeken naar de lengte van je kind. Ook zijn de vernieuwde autostoeltjes strenger getest dan de oudere generatie autostoeltjes. De sticker op een autostoeltje laat zien hoe het stoeltje is goedgekeurd is.

Lees ook:

Wow! Een bevalling in de auto in beeld
4 hacks waarmee je de kinderwagen schoon krijgt

Bron: Consumentenbond

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50