Oproep: tot wanneer heb jij je baby op jouw kamer laten slapen?

Oproep: tot wanneer heb jij je baby op jouw kamer laten slapen?

Uit onderzoek blijkt dat het heel goed voor een baby is om het eerste half jaar bij de ouders op de slaapkamer te laten slapen. Hoe lang heb jij je baby op jouw kamer laten slapen?

Het onderzoek werd gedaan om te kijken of het slapen op de kamer van de ouders op langer termijn invloed zou hebben op het slaapgedrag en ontwikkeling van het kind. Nu blijkt het slapen bij de ouders juist een positief effect te hebben op bovengenoemde.

Lees ook:
Beter slapen? Weg met de babykamer!

Onderzoek

Onderzoeker Roseriet Beijers, ontwikkelingspsycholoog aan de Radboud Universiteit onderzocht langdurig bijna 200 baby’s en hun ouders. De kinderen werden gevolgd tot ze zes tot acht jaar waren. “De resultaten tonen aan dat ‘room-sharing’ niet leidt tot slaap- of gedragsproblemen als de kinderen zes tot acht jaar oud zijn. Wij zagen zelfs positieve effecten als betere slaapkwaliteit en meer ‘pro-sociaal gedrag’. Zo waren kinderen bijvoorbeeld behulpzamer: laat iemand wat vallen, dan rapen zij het op”, meldt RTLnieuws.nl.

Afhankelijk

Vaak wordt aangenomen dat het kind alleen maar afhankelijker van de ouders wordt als het zo lang in de kamer van de ouders slaapt. Hierdoor wordt vaak gedacht dat dat juist voor gedrags- en ontwikkelingsproblemen kan zorgen.

In Nederland en een aantal andere Westerse landen worden ouders juist aangemoedigd om hun kind het eerste half jaar op de slaapkamer van de ouders te laten slapen, omdat zo de kans op wiegendood met maar liefst 50 procent kan worden verminderd.

Hoe lang heb jij je baby op de slaapkamer laten slapen of ben je van plan om dat te doen? Of sliep je kind vrij snel op de eigen kamer? En waarom? Wij willen het weten! Mail naar chantal@babybytes.nl, of laat je reactie hieronder of op Facebook achter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (17) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

9 leden zijn nu online
Aanmelden