Oproep: je mooi maken voor een bevalling. Doe jij eraan?

Oproep: je mooi maken voor een bevalling. Doe jij eraan?

Je hebt alles om je heen verzameld of meegenomen om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken tijdens je bevalling, maar heb je eraan gedacht om je mooi te maken voor het moment suprême?

Het klinkt mij een beetje als ver-van-mijn-bed-show, maar het gebeurt dus echt: dat vrouwen zich mooi maken voordat ze gaan bevallen. Ze willen er wel een beetje mooi uit zien als ze worden gefotografeerd als ze met hun pasgeborene…

Lees ook:
Beautyblogger maakt hele make-up look tijdens bevalling

Schoonheidsspecialist

Zo blijkt uit onderzoek dat vrouwen twee en een half uur voor de geboorte nog even hun make-up bijwerken. Maar liefst 64 procent van de zwangere vrouwen tussen de 18 en 31 jaar zeggen dat ze nog naar de schoonheidsspecialist gaan voor hun bevallingsdatum. Zo laat 65 procent nog wat overtollig haar verwijderen, heeft 57 procent een manicure, 43 procent een pedicure, 37 procent doet aan een spray tan en 32 procent laat haar haar nog föhnen en stylen.

Oproep

Vind jij het belangrijk om bovengenoemde dingen voor de bevalling te (laten) doen? BabyBytes is benieuwd! Laat je reactie hieronder of op de Facebookpagina achter, of mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘make-up’.

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (18) Stuur een bedankje


 • MontBlanc

  Bronnen? Ik ben wel benieuwd naar dat onderzoek... Ook de Amerikaanse vrouwen die ik ken hebben nooit een spray tan gehad. Wellicht is dit onderzoek van een modetijdschrift... Hoe dan ook: ik geloof niet dat deze cijfers gelden voor alle vrouwen in Nederland. Vooralsnog zeg ik dat Babybytes zich schuldig maakt aan clickbait. En ik val ervoor!

 • Rainbowafterstorm

  Voor wie?

  Nee, daar doen wij niet aan. Een bevalling ervaar ik zo puur mogelijk. Heb geen eens tijd voor make up!

 • Mm1508

  Sorry hoor, maar een beetje overdreven dit. Een bevalling is puur natuur en ik vind het juist mooi als iemand lekker zichzelf is. Als je helemaal gestyled de bevalling ingaat dan ga je echt voorbij het moment. Je denkt dan echt alleen maar aan een mooie foto maken. Kom op echt zeg; beetje oppervlakkig?

 • B756

  Tijdens je zwangerschap een pedicure of een harsbeurt snap ik nog wel, maar spray tannen? Met je beginnende weeën je haar laten föhnen bij de kapper? Mijn bevallingen beginnen heel plotseling en duren heel kort, dus zelfs al zou ik het willen er is geen tijd voor opknappen. En tijdens de bevalling heb ik werkelijk geen moment gedacht aan hoe ik er uit zag en bij de eerste foto's na de bevalling ging het me alleen maar om de baby. En een beetje verwilderd vind ik ook gewoon kloppen, een prachtig opgelapt gezicht en gekapt haar voelt een beetje nep ofzo. Alsof je niet met bevallen bent. En waarom zou je dat moeten verbloemen, altijd maar met hetzelfde gezicht op de foto? Er is net iets bizar en bijzonder gebeurd, dat mag je gewoon zien. Ik heb sowieso de eerste tijd van de baby vrijwel geen make-up gedragen, ik moest steeds maar denken dat het dan misschien op de baby kwam met al dat knuffelen en kussen.

 • Assiral

  Heb alleen even zelf mijn wenkbrauwen geverfd, dan leek het nog wat🤣. Voor de rest niks aan mezelf gedaan en dat interesseerde me vrij weinig. Ik was er totaal niet mee bezig met hoe ik er uit zag en op de foto’s zie je dus ook gewoon de pure ik die totaal afgepeigerd was na de bevalling

 • My-Two-Pride-and-Joys

  Ik draag sowieso al geen make-up. En ik kan wel mijn haren gaan wassen maar ik heb zo liggen zweten tijdens de bevalling dat ik daarna echt wel weer opnieuw kon gaan douchen. Het enige waar ik om denk als er foto's gemaakt worden, is dat mijn intieme delen van het lichaam netjes bedekt zijn, en voor de rest maakt het me geen moer uit. Ben wel met andere dingen bezig dan mijn uiterlijk.

 • nog-even!

  Precies!!

 • ~Mama-maria~

  Dit dus

 • Soccer-Mom

  Daar kan ik heel kort over zijn: NEE!!!

 • MamaJL

  Als de kleine er maar prettig en gezond bij ligt. Ik wil vooral dat mijn dochter een heel realistisch beeld heeft van een bevalling en de kraamtijd.

 • Happyfamily!

  Nadat ik er bij mijn oudste bij lag als iemand die ieder moment het leven kan laten, wilde ik erna koste wat kost er netjes bij liggen. Als ik de foto's van mn eerste bevalling terug kijk word ik er helemaal ellendig van.

  Dus bij de 4 kids die erna komen lag ik er netjes bij.

  Haar gefönhd, nagels gelakt van zowel mn handen al voeten, netjes geschoren.

  Dus als ik die foto's terug kijk zie ik gewoon mezelf. Heel fijn!

  (Moet wel zeggen dat ik door een ziekte geen wimpers en wenkbrauwen meer heb, dus nooit zonder make up de deur uit zal gaan)

 • mybabies

  Onderzoek? Zet er dan bij “Amerikaans onderzoek”. Ik kan me niet voorstellen dan 37% van Nederlandse vrouwen een spray tan laat doen voor de bevalling. Of überhaupt dat 37% van Nederlandse vrouwen gesprayd rondloopt.

 • VaVaVoom

  Dat is precies wat ik wilde typen. Ik kén überhaupt niet eens iemand die ooit een spray tan heeft gehad.

  Verder heb ik zelf tegen het eind van de zwangerschappen altijd gezorgd dat ik netjes geschoren was, maar ik heb tijdens de weeën echt niet gedacht aan het bijwerken van mijn make-up. Ik vind het juist heel mooi om op de foto's terug te zien aan mezelf dat ik er moeite voor heb moeten doen om mijn kinderen ter wereld te brengen.

 • Mm1508

  @mybabies precies! Dit komt weer overwaaien uit Amerika. Word er moe van.

 • KoryAnder

  Ik ben wel naar de schoonheidsspecialist en de kapper geweest voor de bevalling. Maar dat had er meer mee te maken dat er na de bevalling even geen tijd zou zijn voor die dingen. Tijdens mijn bevalling zag ik er niet uit haha. Het was 36 graden buiten, zelfs douchen vond ik heftig dus heb mijn haar in een knot gegooid en mijn bril op gezet. Er waren wel andere dingen waar ik mee bezig was toen.

 • Berbeltje

  Ik ben echt verbaasd over deze percentages! Nee dus, ik zorg dat m'n haar gewassen is want dat lukt misschien niet meteen weer na de bevalling. En ik scheer mezelf nog een keer onder de douche. ik vind de foto direct na de geboorte van m'n eerste kindje de mooiste die ik heb van mezelf. Zo puur en zo blij, daar kan geen make-up tegen op

 • mybabies

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50