Oproep: besteed je nog aandacht aan je uiterlijk na de bevalling?

Oproep: besteed je nog aandacht aan je uiterlijk na de bevalling?

Je bent bevallen van een wolk van een baby en het liefst trek je hem of haar elke keer weer een leuke outfit aan, je kamt de haartjes (als je baby die heeft natuurlijk) netjes, je wast en verzorgt hem. Je baby ziet er pico bello uit, maar hoe zit het met jou? Besteed jij nog aandacht aan je uiterlijk na de bevalling?

‘Ik moet echt weer een keer mijn nagels laten doen’, hoor ik mijn collega zuchten. Voordat ze van haar kindje beviel, liet ze bijna elke week haar nagels doen. Maar nu komt dat er niet echt meer van. Ook ik was enorm met mijn uiterlijk bezig en dan vooral mijn haar! Mijn trots! Maar na de bevalling viel het bij bosjes uit en was er geen land mee te bezeilen. Niet dat me dat iets kon schelen, want ik had het druk genoeg met mijn baby.

Lees ook:
Mama's leg jezelf in de watten: tips voor een spa-avondje thuis

Slons

Om eerlijk gezegd ben ik me na mijn tweede kind pas weer een beetje op mijn uiterlijk gaan het richten. Ik heb er dus zo’n vier jaar erbij gelopen als een slons. Ik kom er gewoon voor uit. Ik vond het veel belangrijker en veel leuker om met m’n kids te tutten. En dat ging nu eenmaal beter in een makkelijk zittende outfit en een knot in mijn haar dan compleet opgedoft...

Onderzoek

Uit eerder onderzoek uit 2014 kwam naar voren dat vrouwen gemiddeld 55 minuten per dag aan hun uiterlijk besteden, zo’n 6,4 uur per week. Ook hebben moeders meer negatieve gedachten over zichzelf (73%) dan vrouwen zonder kinderen (65%).

Oproep

Hoe zit het met jouw uiterlijk na de bevalling van je kind? Hoeveel aandacht besteed je daaraan? Wat is anders dan voor de bevalling of is er juist geen verschil? Voor een artikel ben ik benieuwd naar jouw mening. Mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. uiterlijk, of laat hieronder of op Facebook een reactie achter.

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


 • CelineG

  Haren borstelen en tanden poetsen is zo goed als het enige dat ik doe elke ochtend. Heel soms, als m'n huid wat droog is, mijn gezicht insmeren. Is niet echt veranderd met het krijgen van een kleine enige dat ik wel meer deed tijdens de zwangerschap was mijn lijf ook insmeren

 • JTI-GL

  3 kinderen en een 4e op komst, maar ik vind het nog altijd fijn om iets aan mn uiterlijk te doen. S ochtends voor schooltijd is het wel even keuze's maken. Zelf iets meer aandacht of toch die invlecht voor mm dochter, dan wordt het mn dochter natuurlijk. Niet iedere ochtend is hetzelfde, dus het hangt er wel vanaf hoe ik de deur uit ga. Sowieso reinig ik mn huid en gebruik dagcrème. Dan een foundation, losse poeder parels (voor de kleur) mascara, lipgloss en een paar pufjes parfum. Snelle versie van minder dan 5 minuten! Voor een feestje of een iets langere tijd in de ochtend gebruik ik ook nog eyeliner, soms lichte oogschaduw en stijl ik mn haar.

 • Treasure°

  Nog net zoveel als daarvoor. Ik moet er met mijn beroep sowieso altijd verzorgd uitzien. Maar los daarvan had ik het ook nog steeds hetzelfde gedaan. 😊

  Iedere dag dus make-up en mijn haar gestyled. Ik besteed ook nog veel tijd aan het samenstellen van mijn outfits.

 • Soccer-Mom

  Als ik uit ga of naar het werk, dan zorg ik ervoor dat ik er verzorgd uit zie. Dat is na de komst van kinderen echt niet veranderd. Thuis draag ik vaak geen make-up. Maar dat was voor de kinderen ook al zo. Zie niet in waarom een bevalling daarin verandering zou moeten brengen.

 • deniesjeee

  10 minuten per dag. Haren kammen, scheren waar nodig, eventueel harsen en wegwezen. Ik besteed de tijd liever aan mn gezin❤ en gelukkig heb ik een man die me mooier vindt zonder make-up 😍 voor mn eerste bevalling was t misschien een half uur per dag.

 • Lillybell

  Ik ben net meer op mijn uiterlijk beginnen letten (betere huidverzorging) omdat het nu nodig is. Haren verven en mascara deed ik ervoor, tijdens en na de zwangerschappen ;)

 • Mama-van-meisje

  Een uur bezig met uiterlijk per dag? Wow dan ben ik echt een slons met max 10 minuten als ik heel gemotiveert ben.

 • Liselott

  Hier nog zo een, maar dan niet zwanger..

  Pas wel gelachen hoor, kennis op Facebook bijna uitgeteld.. druk bezig voor bevalling: x verven, plaatsen van bevalwimpers (geen grap!), bevalnagels.. want oh oh oh, je moet tijens een bevalling wel op zn knapst zijn..

 • MontBlanc

  Ik schrik er van, een uur per dag? Wat dan? En waar halen die vrouwen devtijd vandaan? Ik lees net op Babybytes dat ouders gemiddeld 32 minuten me-time per dag hebben

 • Moedervanmooieknullen

  Het enige wat ik nog gebruik is mascara en eyeliner, voor de rest vind ik wel prima haha

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50