Ontmoet de experts: kinderslaapcoach en onrustdeskundige Janine 

Ontmoet de experts: kinderslaapcoach en onrustdeskundige Janine 

BabyBytes-expert Janine is kinderslaapcoach en onrustdeskundige. Ze helpt ouders waarvan het kindje niet goed in slaap valt én schrijft hier regelmatig blog over op BabyBytes. Ze staat ervoor om op een liefdevolle manier de ouder en het kind te helpen. Het doel van Janine: het kindje vertrouwen geven om in het eigen bedje in slaap te vallen. Wie Janine is, en wat haar tips zijn voor de BabyBytes-lezeressen lees je in het interview! 

Hoe zou je jezelf omschrijven? 

Ik ben een empathische persoon en kan mijzelf goed inleven. Ook ben ik een echte doorzetter en wil ik er alles aan doen om iets te laten lukken, ook als het moeizaam gaat. 

Wat doe je het liefst met je kind? 

Mijn zoontje is vijf jaar en houdt ervan om lekker te stoeien en te spelen. Ik doe vaak mee en vind het heerlijk om te zien hoe hij aan het genieten is. Natuurlijk is knuffelen ook een van mijn favoriete activiteiten! 

Waarom ben je gaan werken als slaapcoach? 

Ik wist vroeger niet dat een slaapcoach bestond! Ik ben erachter gekomen dat het bestond toen ik zelf hulp zocht voor mijn kindje. Mijn zoontje sliep vroeger alleen maar bij mij in bed. Hij had het vertrouwen niet om in zijn eigen bedje te slapen. Meerdere keren per nacht werd hij wakker en ik merkte dat hij er zelf ook last van had. Ik ben toen een holistische, liefdevolle opleiding gaan volgen. Deze opleiding paste perfect bij mij omdat ik niet hou van het stukje, je kind laten huilen. Na goed oefenen thuis kon ik hem zonder te huilen in zijn eigen bedje leren slapen!

Ik was zo enthousiast dat ik vond dat elke ouder dit moest weten. Elk kindje verdient het om lekker te slapen. Ik ben mijzelf door gaan ontwikkelen en heb de stap gemaakt om slaapcoach te worden. Dankzij mijn zoontje ben ik dus slaapcoach geworden.  

Wat voor werk deed je hiervoor? 

Ik werkte als assistent-manager bij de Hunkemöller. Ik was daar totaal niet gelukkig. Ik haalde er geen voldoening uit. Je moest alleen maar bij-verkopen en mensen dingen aansmeren, dat voelde helemaal niet fijn.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? 

Wisselend eigenlijk. Ik werk in de ochtend en in de avond, want mijn zoontje is ‘s middags thuis. De ene ochtend ben ik aan het bellen met klanten en dan doe ik in de avond taken als, mailtjes beantwoorden, blogs schrijven of de sociale media bijhouden. De andere dag doe ik het weer andersom. Net wat goed uitkomt.  

Doe je het werk vanuit huis? 

Ja, ik woon in Limburg en heb klanten door heel Nederland. Het is dus voor mijn klanten niet haalbaar om naar een kantoor te komen. Ik videobel met mijn klanten. Dan zie ik ook het gezicht en dat vind ik belangrijk. Soms zie je gelijk aan het gezicht of iemand er wel of juist niet mee eens is. Ik merk ook dat ouders meer durven te vertellen als je niet in één ruimte met ze zit.  

Wat is jouw passie om dit werk te blijven doen? 

Dat ik echt iets kan betekenen voor een ouder maar óók voor een kind. Soms heb ik een huilende ouder aan de telefoon die zich geen raad meer weet. Ik gun iedereen oprecht rust in huis met een liefdevol bed ritueel. 

Waar ben je trots op? 

Ik ben trots op mijn bedrijf. Ik was totaal niet met ondernemen bezig dus ik vond het erg spannend om te beginnen. In het begin van mijn nieuwe carrière had ik geen idee wat ik aan het doen was. Maar gaandeweg gaat dat steeds makkelijker. Nu ben ik veel zekerder en weet ik goed wat ik aan het doen ben! 

Wat maakt jou een unieke slaapcoach? 

Ik heb zelf ook meegemaakt hoe het is om een kind te hebben die slecht slaapt, ik heb het drama die erbij komt kijken ook ervaren. Voor een ouder is het fijn om te weten dat ik weet hoe zij zich voelen. Daarbij ben ik erg empathisch en creëer ik een veilige sfeer waar ouders alles mogen vertellen. Ook sluit ik het consult nooit af als de tijd erop zit en ik zie dat de ouders nog tijd nodig hebben. Het gaat er bij mij echt om dat de ouders weten wat ze kunnen doen en dat het kind goed kan slapen. 

Heb jij een ultieme slaaptip?

Let goed op de slaapbasis van het kind. Meestal hebben de papa en mama allebei een ander slaapritueel als ze het kindje naar bed brengen. Zorg dat deze hetzelfde is. Dit geeft al veel meer rust.  

Hoe ben je bij BabyBytes gekomen 

Ik ben getipt door een andere BabyBytes-expert, Annelies. Ik vond het al leuk om blogs te schrijven en BabyBytes paste daar goed bij.  

Wat wil je meegeven aan de BabyBytes-lezeressen 

Soms krijg je als moeder allemaal verschillende adviezen die je enorm onzeker kunnen maken. De ene moeder zegt dit, terwijl de andere moeder weer dat zegt. Volg altijd je eigen gevoel, dat is meestal de waarheid. 

 

Lees ook: 

Kinderslaapcoach Janine: huiluurtje is uitdagende periode voor ouders 
Ontmoet de experts: familierechtadvocaat en mediator Yvette

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50