Onderzoek: vruchtbaarheidsbehandeling werkt in driekwart gevallen

Onderzoek: vruchtbaarheidsbehandeling werkt in driekwart gevallen

Eindelijk zijn er gerichte cijfers omtrent het percentage koppels dat daadwerkelijk een kind krijgt na een of meerdere vruchtbaarheidsbehandelingen. Bijna driekwart van de geliefden die een vruchtbaarheidstraject ingaan, mag zich uiteindelijk ouders noemen van hun eigen kind(eren). Dit blijkt uit een langdurig onderzoek uitgevoerd onder 20.000 koppels in Denemarken, zo meldt BBC.

Van de stellen kreeg 65% een kind binnen drie jaar en 71% binnen vijf jaar.  

Leeftijd & gezondheid
Een erg belangrijke factor in het slagen van de behandeling is de leeftijd van met name de vrouw. Vrouwen onder de 35 jaar maken de meeste kans op een succesvolle IVF-behandeling; bij 80% eindigt de methode in een succesvolle zwangerschap. Bij vrouwen boven de 40 jaar ligt dit percentage een stuk lager: 26%.

"De meeste gevallen van onvruchtbaarheid kunnen behandeld worden, mits je er op tijd bij bent", vertelt onderzoeker Sara Malchau aan BBC. Daarnaast is de gezondheid van de vrouw een belangrijke factor voor het wel of niet slagen van de behandeling: "Ook speelt mee of de vrouw rookt en/of aan overgewicht lijdt", aldus Malcau.

Vind jij de cijfers hoopgevend?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50