Of je nu wilt of niet: vanaf je 33e lijken vrouwen steeds meer op hun moeder

Of je nu wilt of niet: vanaf je 33e lijken vrouwen steeds meer op hun moeder

Voor de een een schrikbeeld voor de ander een groot voorbeeld: je moeder. Maar of je nu wilt of niet: vanaf je 33e lijken vrouwen steeds meer op hun moeder, blijkt uit onderzoek.

Of het nu haar gewoontes zijn, haar smaak of haar gedrag, vanaf het moment dat je 33 jaar wordt neem je steeds meer van je moeder over. Dit heeft vooral te maken met de geboorte van je eerste kind, dat in Nederland op de gemiddelde leeftijd van 29,8 jaar is.

Lees ook:
De 7 beste adviezen aan een onzeker moeder

Onderzoek

Hoofdonderzoeker Dr. Julian De Silva onderzocht zo’n 2.000 mannen en vrouwen en kwam tot de conclusie dat vrouwen van begin dertig steeds meer van hun moeder overnemen. Ze nemen het gedrag over, krijgen dezelfde interesses en hobby’s en gaan zelfs dezelfde tv-programma’s kijken als hun moeder.

Mannen

Mannen gaan vanaf hun dertigste steeds meer op hun vader lijken. Zo waarderen ze steeds vaker dezelfde muziek en hebben ze dezelfde politieke standpunten.

Reden

De Silva: “Het hoort onvermijdelijk bij het ouder worden dat je in je ouders verandert en dat is iets waar je blij over moet zijn. Zelf ouder worden is de grote reden dat dit gebeurt, maar ook je levensstijl heeft ermee te maken.”

Heb jij het gevoel dat je steeds meer op je moeder bent gaan lijken sinds je kinderen hebt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50