Nam jouw partner de volledige zorg van jullie kind op zich toen je verlof was afgelopen?

Nam jouw partner de volledige zorg van jullie kind op zich toen je verlof was afgelopen?

Onlangs beviel de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, van haar eerste kind, Neve. Over zes weken gaat ze weer aan de slag en dan zal haar partner, Clarke Gayford, de volledige zorg van hun kind op zich nemen. Herkenbaar?

Ardern is een van de weinige zittende premiers die een kind op de wereld zette. De Pakistaanse Bhutto ging haar 28 jaar geleden voor, meldt nos.nl.

Lees ook:
Werk en mama zijn: zo denken wereldberoemde moeders erover

Carrièrevrouw

De Nieuw-Zeelandse premier is een echte carrièrevrouw. Ze heeft tot de dag van de bevalling doorgewerkt. Nu heeft ze zes weken verlof maar zal dan weer aan de slag gaan. Haar partner neemt dan de volledige zorg van hun dochter op zich.

Oproep

Een situatie die je nog niet zoveel hoort: dat de moeder weer fulltime aan de bak gaat en de partner de volledige zorg op zich neemt. Ik ben dus benieuwd hoe dat bij onze BabyBytes-lezeressen zit. Voor een artikel op de site wil ik graag de ervaringsverhalen van lezeressen horen die net als Ardern, na de geboorte van een kind, fulltime aan de slag gaan en van wie de partner de zorg van het kind/de kinderen op zich neemt.

Wil je je verhaal delen? Mail me in max 300 woorden via chantal@babybytes.nl o.v.v. partner.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50