Werk en mama zijn: zo denken wereldberoemde moeders erover

Werk en mama zijn: zo denken wereldberoemde moeders erover

Vind jij het moeilijk om de balans te vinden tussen privé en werk? Je bent echt niet de enige. Ook voor bekende moeders is het een struggle, maar het heeft ze er niet van weerhouden om succesvol te zijn.

Hillary Clinton, Michelle Obama, Victoria Beckham… Hoe gaan zij om met het moederschap en een succesvolle carrière?

Lees ook:
Lifehacks voor werkende mama's

Hillary Clinton: "Ik was vastbesloten om terug te keren"

Vanaf het moment dat ze moeder werd van haar dochter Chelsea, was ze vastbesloten om een balans te vinden tussen het moederschap en haar carrière. Destijds was ze werkzaam als advocaat. Vlak nadat ze wist dat ze zwanger was, hoorde ze dat het bedrijf waarvoor ze werkte niet aan zwangerschapsverlof deed. “Er was geen enkele vrouw die na een bevalling weer fulltime wilde werken”, schreef ze in een artikel voor het Amerikaanse blad Fortune.

“Maar ik was vastbesloten om terug te keren. Ik hield van mijn werk. En het was belangrijk om een bijdrage te leveren aan het huishoudpotje thuis, zeker nu we een baby verwachtten. Toen mijn uitgerekende datum naderde, besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Toen Chelsea was geboren, bood mijn werkgever vier maanden verlof aan zodat ik bij Chelsea kon blijven. Het betekende heel veel voor me dat ik die tijd had om met mijn dochter door te brengen en dat mijn baan er nog steeds was al ik terug zou keren.

Michelle Obama: "Ik nam mijn jongste mee naar een sollicitatiegesprek"

Voormalig First Lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama, kan zich nog een moment herinneren waarin ze aan het vechten was met de balans tussen privé en werk, toen haar twee dochters Malia en Sasha nog heel jong waren. Obama vertelt dat haar oppas ontslag had genomen en ze gedwongen was om Sasha mee te nemen naar een sollicitatiegesprek. Sasha was op dat moment vier maanden oud. “Ik dacht: ‘Kijk, dit is wie ik ben. Ik heb een echtgenoot die vaak weg is en ik heb twee kleine kinderen. Zij zijn mijn prioriteit. Als je mij de baan geeft dan moet je me ervoor betalen en wat flexibiliteit gunnen. En flexibiliteit betekent dat ik keihard voor jullie ga werken, maar daar moet je me wel voor betalen en de waarde van mijn gezin inzien.”

Victoria Beckham: "Ik voel de druk om een goed voorbeeld te geven"

“Zoals vele werkende moeders over de hele wereld, voel ik de constante druk om de best mogelijke moeder voor mijn kinderen te zijn, om hen een goed voorbeeld te geven terwijl ik hard werk. Ik reis voor mijn werk wanneer dat nodig is, maar ik mis hen de hele tijd wanneer ik weg ben.”

Heb jij moeite om de juiste balans tussen privé en werk te vinden?

Bron: HLN.be en Fortune.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50