'Na jarenlang wachten op zwangerschap is ons gezin nu compleet’ 

Wanneer is je gezin compleet? Deze BabyBytes-lezeres dacht altijd na drie kinderen, maar dat liep anders dan ze zich had voorgesteld...’Ik werd niet die jonge moeder die ik altijd dacht te worden.’ 

“Een wens ging in vervulling toen ik na ongeveer twee jaar proberen eindelijk in verwachting raakte. Het meest prachtige mannetje heeft ons gezin compleet gemaakt!”

Drie kinderen

“Vroeger had ik altijd de wens voor drie kinderen. Maar de tijd verstreek… Ik werd niet die jonge moeder die ik altijd dacht te worden. Relaties die niet werkten, zorgden ervoor dat mijn wens steeds wat meer werd uitgesteld.”

Hij wilde één kind

“Maar uiteindelijk was hij daar; mijn droomman. Eerst hebben wij een aantal jaren gedate, gereisd en uiteindelijk gingen we samenwonen en trouwen. En toen was het moment dat we voor een kleine wilde gaan. Beiden niet meer de jongsten. Mijn partner sprak uit de wens voor één kind te hebben. En ik wist het eigenlijk niet meer zo goed wat ik hierin wilde. Helaas kregen wij genoeg tijd om hierover na te denken. Want het heeft negen maanden geduurd voor ik zwanger raakte. Helaas eindigde dit in een miskraam. Daarna duurde het nog een maand of 14 voor ik opnieuw zwanger werd.” 

Vasectomie

“Ik ben zo dankbaar dat het ons is gegund is. En ik realiseerde me dat ik optimaal van dit kindje wilde gaan genieten. En niet na een paar maanden weer de stress wilde ervaren die ik twee jaar heb gevoeld om zwanger te raken. De toenemende kosten in Nederland, overbevolking en het feit dat mijn man een wens voor een kindje had, maakte het voor mij duidelijk. Na de bevalling zou er bij hem een knoop in gaan. Zes maanden na de geboorte van onze zoon onderging mijn man een vasectomie.”

Gezin compleet

“Ik sta nog steeds volledig achter deze keuze. We genieten ontzettend met ons gezinnetje van drie! Natuurlijk word ik af en toe weer even weeïg als ik een baby of zwangere vrouw zie. En dan denk ik: ‘Dit zou ik best nog weleens mee willen maken', maar dit gevoel verdwijnt ontzettend snel weer. En wanneer ik ons mannetje lachend naar ons toe zie rennen voor een familieknuffel voel ik: ‘Wij zijn compleet!’”

Wanneer had jij het gevoel dat je gezin compleet was?

Deel ook jouw verhaal

Wil je ook graag je verhaal delen over je kinderwens, je gezin, je relatie of iets anders? Stuur jouw verhaal in via dit formulier. Doe je dat liever anoniem, dan kan dat natuurlijk. Dit kun je heel eenvoudig aangeven.

Lees ook:

Lezeressen vertellen: 'En toen wilde ik weer voor de volgende baby gaan'
Els (37): 'Na jaren van ellende eindelijk een wonder'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Ik wacht nog op dat gevoel 😂. Maar laat overbevolking er aub buiten. Het is jouw keuze en dat is prima.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50