Els (37): Na jaren van ellende eindelijk een wonder

Els (37): Na jaren van ellende eindelijk een wonder

Als je samen besluit dat je graag een kindje wil, is het niet zo vanzelfsprekend dat het meteen gaat lukken. Els: 'Na een curettage te hebben ondergaan, werd mijn wens om mama te worden alleen maar groter.'

"In de zomer van 2014 was ons huisje eindelijk klaar en waren we allebei klaar voor de volgende stap: een kindje! In december van dat jaar is de positieve zwangerschapstest al daar! Super blij maar ook bang omdat er ergens niet goed voelde."

Missed abortion

"In januari 2015 stond de eerste echo gepland en helaas werd mijn onderbuikgevoel bevestigd, een missed abortion. Na een curettage te hebben ondergaan, werd mijn wens om mama te worden alleen maar groter. Helaas liet een tweede zwangerschap lang op zich wachten. Maar eindelijk in december 2015 zagen we weer twee streepjes op mijn test!"

Paniek

"In januari 2016 kreeg ik wat last van bloedverlies en belde ik in paniek de verloskundige op. Tijdens de echo werd duidelijk dat miskraam nummer twee een feit was.

Kort daarna was ik weer zwanger maar ook deze keer ging het mis en in mei 2016 had ik een lege vruchtzak waarna er nog een curettage nodig was."

Opa

In juni 2017 overleed mijn vader heel plotseling. Mijn lieve vader wilde zó graag opa worden...

Precies een week na zijn crematie stond de eerste IUI gepland en guess what! Hartstikke zwanger van een gezond kindje!

Na een goede zwangerschap werd ik met 40 weken gestript. Tegen 22:00 uur begonnen de weëen. Ik probeerde nog wat te rusten maar al heel snel kwamen ze om de 3 á 4 minuten.
Om 00:30 uur kwam de verloskundige: 6 centimeter ontsluiting. Gauw naar het ziekenhuis dus."

Heftige weeën

"In het ziekenhuis aangekomen, stond ik een uur onder de douche om de rugweeën de baas te blijven en kort daarna brak de verloskundige de vliezen door. Foei! Wat waren die weeën heftig. Ik kreeg ineens enorme persdrang maar ik bleek nog maar 7 centimeter ontsluiting te hebben."

Sterrenkijker

"Mijn kindje was ineens een sterrenkijker. Uiteindelijk is besloten om een ruggenprik te geven om te kijken of hij zou draaien, maar dit lukte uiteindelijk niet. Om 14:30 werd uiteindelijk besloten dat er een keizersnede nodig was en om 15:16 is uiteindelijk mijn zoontje geboren! O, wat was hij mooi! Alle ellende werd ineens een stuk dragelijker! Welkom lief mannetje!"

Lees ook:

'En toen was je daar veel te klein en veel te vroeg'
'We hebben nooit een kloppend hartje mogen horen'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50