Lezeressen vertellen: ‘En toen wilde ik weer voor de volgende baby gaan’ 

Lezeressen vertellen: ‘En toen wilde ik weer voor de volgende baby gaan’ 

‘Na hoe lang begon het bij jou te kriebelen na een bevalling om voor de volgende te gaan?’ Deze vraag stelden we jullie op Facebook en er kwamen zeer uiteenlopende reacties binnen.

Naar aanleiding van een forumblog van een van onze lezeressen die bekende dat het bij haar vijf maanden van haar bevalling weer begon te kriebelen, waren we benieuwd hoe jullie erover denken. En wat bleek: bij de een gaat dat wat sneller dan bij de ander! 

Lange periode 

“Mijn dochter wordt vijf. We wilden het ongeveer na 3,5 jaar, maar we moesten onze bruiloft verzetten wegens corona en daarna heeft het helaas nog een jaar geduurd voor het lukte. Dus nu zit er precies vijf jaar tussen.” 

“Meteen na de geboorte van ons zoontje kriebelde het. Helaas was het ons niet gegund zo snel achter elkaar. Na zeven miskramen ben ik nu zwanger van onze tweede. Ik ben nu 25+1 weken zwanger en er zit dan vijf jaar tussen.” 

Vrij snel weer kriebels 

“Bij de eerste heel snel; na een half jaar al. Uiteindelijk zo'n beetje op haar eerste verjaardag zwanger geraakt van onze tweede. Na de tweede had ik heel lang van ‘nooit weer’! Toch kriebelde het vanaf z'n tweede verjaardag wel weer een beetje, maar waren de omstandigheden er niet naar. Afgelopen zomer besloten we er toch voor te gaan en direct de volgende maand een positieve test in handen. In mei komt ons derde kindje!” 

“Op de eerste verjaardag van mijn zoontje hadden we een eerste echo van ons tweede kindje.” 

“Vijf maanden... vijf kids in vijf jaar, helaas wel eentje in de hemel nu...” 

“Meteen toen hij eruit was, zei ik kom maar op met die tweede! Er zit een jaar en vier maanden tussen onze jongens. Voor ons is dat perfect!” 

“Mn zoontje was vijf maanden toen ik weer zwanger werd.” 

“Vijf maanden na de derde voelde ik ook iets kriebelen. Dat bleek zijn zusje te zijn.” 

Geen kriebels meer 

“Niet... en niet om de zwangerschap, want die was fantastisch. Bevalling iets minder maar ik was 38 toen ik beviel en vind het goed zo. Hij is nu zes jaar.” 

“Na 6 jaar nog steeds niet.”

Lees ook:

Veel moeders krijgen hun kinderen te kort op elkaar
Twee onder de twee: hoe pittig is dat?

Foto: Jonathan Borba via Unsplash

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50