Mogelijk leeftijdsgrens vruchtbaarheidsbehandeling omhoog

Mogelijk leeftijdsgrens vruchtbaarheidsbehandeling omhoog

De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) onderzoekt of het ook voor vrouwen van boven de 45 jaar in Nederland mogelijk moet worden om vruchtbaarheidsbehandelingen te laten uitvoeren.

Op dit moment is de grens in Nederland voor vrouwen om een vruchtbaarheidsbehandeling te kunnen ondergaan, 45 jaar. Met deze leeftijdsgrens is ons land een van de conservatiefste landen in de wereld, dit meldt de Volkskrant. ‘Voor gebruik van donor-eicellen of eigen ingevroren cellen geldt medisch gezien geen duidelijke leeftijdsgrens’, zegt prof. dr. Bart Fauser in de krant. ‘Het is puur een ethische discussie of we zulke oude moeders willen’, zegt de hoogleraar voortplantingsgeneeskunde en hoofd van de fertiliteitskliniek van het UMC.

In 2014 kreeg de NVOG al een verzoek van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) om 'de medische richtlijn nog eens goed te bekijken in het licht van de medische ontwikkelingen van de laatste jaren', maar dat verzoek bleef volgens de vereniging per ongeluk liggen.

De NVOG is inmiddels een werkgroep gestart die naar verwachting over een halfjaar met een advies kan komen.

Wat vind jij van deze heroverweging? Vind je dit een goed idee?

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50