Moeders: zó maak je het jezelf een stuk makkelijker

Moeders: zó maak je het jezelf een stuk makkelijker
  • in Moeder
  • 0
  • 930
  • 13/09/2023

Als moeder wil je het graag perfect doen. Je hebt alles over voor je gezin, je bent de ideale werknemer en collega en de perfecte vriendin. Nou stop, ho maar even! Dit houd je niet vol en dus is het tijd om het jezelf een stuk makkelijker te maken!

We snappen dat je alles goed wilt doen, maar als moeder moet je al zoveel ballen in de lucht houden; dat is echt niet vol te houden. Dus hier een lijstje met dingen die je makkelijk kunt laten. En nee, daar hoef je je dus hélemaal niet schuldig over te voelen!

Elke dag een gezonde maaltijd

Dat klinkt zo mooi: elke dag een vers gemaakte maaltijd op tafel serveren. Nou dream on, dat gaat je niet lukken elke avond. Gelukkig zijn er ook alternatieven. Zo kun je af en toe een vers gemaakte maaltijd bij de groenteboer halen. Lekker én ook gezond. Of probeer een van die maaltijdpaketten die thuis worden bezorgd of die in de supermarkt verkrijgbaar zijn, scheelt weer nadenkwerk over de boodschappen en levert je dus meer tijd op om aan andere dingen te besteden. Bovendien is het ook niet erg om een keer voorgesneden voedsel om te kieperen in een pan of schaal en zo in no time een maaltijd in elkaar te flansen. Stel dat koken echt je hobby is: kook groot en veel, zodat je wat kunt invriezen voor een volgende keer.

Vraag hulp 

Je hoeft niet alles alleen te doen. Als je een partner hebt, geef duidelijk aan als het je boven je hoofd groeit. Schakel grootouders, familie, vriendinnen in als je even je handen vrij wilt hebben. En vertel je baas eerlijk als je kind ziek is; ga je vooral niet in allerlei bochten wringen om dingen gedaan te krijgen. Dat lukt niet altijd en is helemaal niet erg!

DIY? Hoezo?

Zelf lampionnen in elkaar knutselen, caranvalskostuums naaien en originelere traktaties maken dan andere moeders? Hou op, schei uit. Er is genoeg online te vinden of kant-en-klaar te kopen. Toch DIY? Misschien heb je wel iemand in je omgeving die het juist leuk vindt om dit te doen? Maar begin er niet zelf aan, zeker als je er geen feeling voor hebt!

Mobiele telefoon

Heb je enig idee hoeveel tijd je besteedt aan je mobiele telefoon om je socials te checken? Waarschijnlijk veel te veel. Bovendien helpt het niet als je moeders volgt die doen alsof hun leven helemaal perfect is. Denk: dat zijn momentopnames. Hele grote kans dat ze tegen hetzelfde aanlopen als jij, maar dat niet laten zien.

Spreek met jezelf een paar vaste momenten op een dag af om je mobiel te checken, en leg dat ding op zijn kop en op zacht als je 'telefoontijd’ erop zit, zodat je niet wordt afgeleid door allerlei meldingen.

Nee zeggen is oké

Ga niet in op elke uitnodiging van familie en vrienden als je het idee krijgt dat het helemaal niet in je schema past. Wees eerlijk en zeg dat het niet uitkomt, maar dat je er volgende keer graag bij bent. Maak meteen een nieuwe afspraak zodat het geen loze belofte is. 

Ook is het niet nodig om je dag helemaal vol te plannen met verjaardagspartijtjes, sportactiviteiten en speelafspraakjes. Het is echt niet leuk om van hot naar her te gaan. Niet voor jou, maar ook niet voor je kids.

Plan me-time in

Door tijd aan jezelf te besteden, word je leuke moeder. Dus schroom niet om af en toe je partner, familie, vriendinnen of een oppas in te schakelen om even een uurtje te shoppen, naar de sauna te gaan of om een bezoekje aan een beautysalon te brengen. Zo laad je jezelf weer op en kun je er weer tegenaan!

Hoe maak jij leven als drukke moeder een beetje makkelijker?

Lees ook:

10 briljante parenting hacks die je leven makkelijker maken
5 life hacks voor ouders: om het allemaal wat makkelijker te maken

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50